ALAPRECEPT
Hozzávalók 12 szelethez:
25 dkg kókuszzsír
5 dkg porcukor
5 dkg kakaópor
1 csomag vajas keksz
15 dkg étcsokoládé (min. 50 százalékos)
Kibélelünk egy 25 × 11 cm-es vekniformát sütőpapírral vagy folpakkal. A gyenge tűzön felolvasztott kókuszzsírt keverőtálba öntjük, és hagyjuk lehűlni. Hozzáadjuk a porcukrot és a kakaóport, majd kézi mixer habverőjével krémesre keverjük. A forma alját kirakjuk szorosan egymáshoz illesztett kekszekkel, és vékonyan megkenjük a krémmel. Folytatjuk a rétegezést a maradék hozzávalókkal, majd a folpakkal letakart formát a hűtőbe tesszük éjszakára vagy legalább három órára. A fémtálba tördelt bevonót vízfürdőben felolvasztjuk. A süteményt tálcára borítjuk, bevonjuk a csokimázzal és hagyjuk megdermedni.