idezojelek

Pride-hónap fű alatt

Ki a francot érdekel a válságok közepette, hogy mi nyomja az LMBTQ-sok bögyét?

Ditzendy Attila avatarja
Ditzendy Attila
Cikk kép: undefined
2022. 07. 19. 14:22
Fotó: Nagy Balázs

Van annyi gond a háborús inflációtól kezdve a koronavírus-járvány újabb hullámától való szorongásig, hogy érzéketlennek mutatkozunk a Budapest Pride iránt. Ráadásul a haladárok kisvártatva huntát sikoltanak Brüsszel felé, mert az egyik katatüntetőt sokkolózták. Bizony, mennyivel izgisebb látvány maroknyi tüntető szerencsétlenkedése, mint a platókon rángatózó, nemi identitásukat kutató-mutató LMBTQ-embertársaink… Nem is tudom, mit írjak, hátha megsértődnek a jelzőn. Legyen inkább így: LMBTQ homo sapiens sapiensek, akik pedig igénylik a törődést. 

Mi meg minden mással foglalkozunk, a hetven éve nem tapasztalt mértékű aszállyal, a déli határon fegyverrel fölszerelkezett migránsokkal, hogy az USA fölmondta a kettős adózás elkerülésének megállapodását, hogy az EU visszatartja a helyreállítási alapból hazánknak járó pénzt. Így aztán észre sem vettük, de tart ám a Pride-hónap. Mert már nem csupán egyetlen nap, egyetlen vonulás, hanem egész hónap illeti az LMBTQ-sokat.

Én három alkalommal tettem tiszteletemet a vonuláson. Mielőtt bárki bármit fontolgatna, dolgoztam. És nem csupán én, s itt nem újságíró, fotós, operatőr kollégáimra célzok, hanem a felvonulók döntő többségére. No, nem a farukat teherautó-platón illegetőkre, hanem a táblák, logós léggömbök alatt kötelezően menetelőkre. Kérdésemre sokuk elárulta neve és fényképe mellőzésével , hogy őket bizony a munkáltatójuk kötelezte a felvonulásra. 

Akár annak idején, a kommunizmusban, május elsején. Minket például kivezényeltek a Toldy Ferenc Gimnáziumból valamiféle formagyakorlatra, ám mert állandóan elhibáztuk, eltanácsoltak a szerepléstől. Egyébként direkt rontottuk el, őrületbe kergetve a rendezőt, akit sosem láttunk, csak hallottuk, ahogy üvölt a hangszórókból. Amit lehetett a proletárdiktatúrával szemben, nem lehet a globális nagytőkével szemben. Nem mondom, nem semmi!

A globális fesztivál magyarországi mottója: Vedd vissza a jövőd! Nem nagy talány, miért.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A választások eredményét nekünk is emészteni kellett, őszintén szólva szívesen elrepültünk volna a Holdra, és láttuk, hogy a közösségi felületeken is megszaporodtak a külföldre vágyók… 2022. április 03. estéje mindannyiunknak felért egy sokkal… Szóval volt frusztráció bőven, és a legtöbbünket váratlanul érte az eredmény.” Ez olvasható a Budapest Pride honlapján.

Tényleg elhitték a saját maguk hirdette hülyeséget. Amit a 444 jól meg is írt: „A Magyarországra vonatkozó jóslat szerint Orbán Viktor elveszíti a választásokat, de önmagát hirdeti ki győztesnek, miután a frissen egyesült ellenzék a magyarországi választásokon legyőzi Orbán pártját, a Fideszt legalábbis a külső választási megfigyelők szerint. Az előrejelzés szerint azonban Orbán ennek ellenére, Donald Trump volt amerikai elnök kottáját követve, bejelenti, hogy ő nyert, majd túlszárnyalva Trumpot, ő tényleg hatalomban is marad. Ez nagy utcai tüntetéseket fog kiváltani Magyarországon, és válságot robbant ki az ország és az EU között” – hivatkoztak az European Council on Foreign Relationsre.

Eme tudós szervezet, profánabbul: gittegylet természetesen George Soros pénzéből, a Nyílt Társadalom Alapítványok anyagi támogatásával alakult és működik. Olyan egykori elnökkel, mint Joschka Fischer, aki annak a Gerhard Schröder szocdem kancellárnak a diplomáciáját irányította, aki a Muttival szembeni választási vereségét követően elvállalta az Északi Áramlat gázvezeték építéséért felelős orosznémet konzorcium vezetését. Miközben a budakeszi felmenőkkel bíró egykori külügyminiszter a Nabucco politikai és PR-tanácsadója lett. A Nabuccón keresztül jött volna az azeri, iraki, egyiptomi, türkmén gáz az orosz helyett 2018-tól, ha 2013-ban be nem dől be a projekt. Ellenben lesz helyette Adria-vezeték, amelyik jól elkerüli Magyarországot és Közép-Európát.

Visszatérve a Pride-ra, weblapjukon sietnek megnyugtatni minden LMBTQ-st: „Ne feledjük, a népszavazás érvénytelen lett! Igen, tudjuk, hogy több, mint 3,5 millió ember érvényesen és NEM-mel szavazott… Tartsuk észben, hogy több mint 1,7 millió ember érvénytelenül szavazott.”

Mi pedig tartsuk észben, mire! Arra, hogy a kiskorúaknak ne lehessen köznevelési intézményekben, a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartani, hogy ne lehessen kiskorúak számára nemi átalakító kezelést népszerűsíteni, számukra szexuális, illetve a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat bemutatni.

Akad gond szakmányban: a várható földgáz- meg kőolajhiány, az ebből következő gazdasági összeomlás, a gabonahiány miatti éhínség, az éhínség miatti migránshullám. Már elnézést, de ki a francot érdekel ilyenkor, mi nyomja a felnőtt lakosság 0,6 százalékának bögyét? Legalábbis hazánkban, ahol gyermekeink védettek a drag queenektől és társaiktól. Nem úgy határainkon túl, ahol ott az egész megtébolyodott nagyvilág. Úgyhogy vonuljanak, mit bánom én! Magyarország ezt is elbírja.

Borítókép: Pillanatkép az egyik budapesti Pride-felvonulásról. (Fotó: Nagy Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.