idezojelek

Botrányos poszttal folytatódott Havas Henrik mélyrepülése

Tanár úr, a tények makacs dolgok.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Havas a baloldal első számú megmondóembere, semmi kétség. Folyamatosan ontja a Facebook-oldalára a frappánsnak, viccesnek szánt posztokat. Hol a fradistákat, hol Szoboszlait, hol Szijjártó Pétert, hol pedig Apáti Bencét gyalázza. Neki tulajdonképpen mindegy, mert a saját feleségét is gúny tárgyává tette korábban, amikor szegény bátorkodott művészfilm helyett egy kommersz akciófilmet nézni a tévében. A posztjainak a lényege egy szóban összefoglalható: öntömjénezés. Az mindig büdös, ha valaki önmagát fényezi, visszatetszést kelt. Havast azonban ez élteti, így érzi jól magát. Ez több, mint jellemhiba, ez már betegség. Ezért voltaképpen sajnálnunk kellene a tanár urat, de olyan dolgokat posztol, amiket jó, ha helyreteszünk, nehogy véletlenül ezek az igaztalan, hamis szavak rögzüljenek az emberekben. Egyik utolsó bejegyzésében éppen Szöllősi György szavait figurázta ki, a maga sajátos, pökhendi stílusában. Ebben az évben is megtartotta öregdiák-találkozóját a felcsúti Puskás Akadémia. Ezen az eseményen, többek közt az alábbiakat merészelte mondani a Nemzeti Sport főszerkesztője:

„Ami itt, Felcsúton elkezdődött a kétezres években, abból lett mindaz, ami most már a honfitársaink százezreinek, sőt millióinak szerez nagy élményeket itthon és világszerte.”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez a mondat kiverte a biztosítékot Havasnál. Szinte extázisba került az elhangzottaktól, és nem győzte Ágnesnek diktálni a válogatott, személyeskedő,  kicsinyes sértéseket és blődségeket, amelyek tulajdonképpen a baloldal narratíváját tükrözve a miniszterelnökre, Mészáros Lőrincre és Szijjártó Péterre voltak kihegyezve. 

Ha egy pillanatra eltekintünk attól, hogy mennyire etikátlan és nagyon szánalmas dolog valakit(-kiket) egyfolytában sértegetni, lekicsinyíteni, megalázni, akkor érdemes a tényeket megvizsgálni. Az alapállítás, aminek a kifigurázására építi Havas a posztját az az, hogy a kétezres években a labdarúgásban elindult építkezés Felcsúton kezdődött, aminek ma sok-sok millió magyar ember örül. 

Hiszen a magyar fociban kézzelfogható előrelépés történt. Mind az infrastruktúra, mind pedig az eredmények terén. Elég, ha csak a válogatott sikereit és telt házas mérkőzéseit vesszük alapul. Tehát Havas Henrik mondatai nem állják meg a helyüket akkor sem, ha lefejtjük róluk a keserű epével írt gonoszságmázt. 

Labdarúgó-hasonlattal élve, a tabella nem hazudik. Tanár úr, a tények makacs dolgok.

Borítókép: Havas Henrik (Fotó: Nemzeti Sport)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.