idezojelek

Ha a műhúsimádó Donáth Anna ezt meglátja, akkor nagyon nagy baj lesz

Kezdhetünk félni?

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

A ScienceAlert tudományos portál cikke alapján számoltak be arról az egészen elképesztő tudományos kísérletről, amit koreai tudósok végeztek. Szerintük a laboratóriumban tenyésztett hús lehet az egyik legjobb eszköz a környezetünkre nehezedő terhek enyhítésében. Feltaláltak egy új hibrid élelmiszert, amely rizsszemekben növesztett szarvasmarhafaggyú- és izomsejtekből áll. Az új fejlesztés a darált hús és a rizs furcsa kombinációjára emlékeztet, ami rózsaszín, ragacsos szemcsékre hasonlít – olvasható az Origó cikkében.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tudom, ki hogy van ezzel, de a képeket látva nem tűnik túl bizalomgerjesztőnek az eredmény. 

Forrás: Yonsei University

Ráadásul a kísérlet híre azért is aggasztó, mert ha erről Donáth Anna, a Momentum elnöke tudomást szerez, akkor kezdhetünk félni, ugyanis azonnal elkezdi majd ezt is propagálni az ilyen dolgokra mindig nyitott Brüsszelben. A közelmúltban harciasan kiállt a műhús fogyasztása mellett. A Facebook-oldalára meggondolatlanul a következőt posztolta: 

„A műhús egyszerre biztosíthat élelmiszer-biztonságot, fenntarthatóságot és adhat lökést az etikus állattartásnak. Amikor a magyar kormány azt fontolgatja, hogy betiltja a műhús gyártását és forgalmazását, azzal nagyjából a géprombolás útjára lép. Mi lesz a következő? A műanyag? Az elektromosság? Az AI? Nem lehet betiltani a fejlődést, a változást. Az új technológiát szabályoznia, az innovációt támogatnia kell az államnak, nem üldözni. Ennek így óriási ára lesz. Amit a magyarok fizetnek meg.”

Bár az ultraliberális, életidegen posztjával kiverte a biztosítékot a Facebook-közönségnél és a dühös kommentelők kemény bírálatokat fogalmaztak meg a bejegyzése alatt, ő nem tágít ettől a véleményétől.

Bízzunk benne, hogy Donáth nem látja meg ezt az új kísérleti valamit, mert addig jó nekünk. A koreai tudósoknak pedig jó munkát kívánunk.

Borítókép: Donáth Anna (Fotó: Genevieve Engel) 

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.