idezojelek

Bognár György Fradi elleni kirohanása kiverte a biztosítékot a zöld-fehér szurkolóknál

Ez bizony nem volt szép.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined
Fotó: Vasvári Tamás

Az olimpia magyar sikerei mellett háttérbe szorultak egy kicsit a honi foci történései, pedig régen látott sikert hozott a nemzetközi kupakezdet. Mind a négy magyar kupacsapatunk a harmadik körbe jutott, ez nagyszerű teljesítmény. Dicséret illeti a klubokat, hiszen a magyar labdarúgásnak az az érdeke, hogy minél több koefficiens pontot szerezzenek a csapataink a nemzetközi porondon, mert ezek alapján állítja sorrendbe a nemzeteket az UEFA. Azt gondolná az ember, hogy a nemzetközi porondon minden magyar csapat szurkol a másik magyar csapat sikerének, hiszen csak együtt összefogva lehet a magyar focit előbbre vinni. A széthúzás, ármánykodás nem vezet sehova, ráadásul feleslegesen botrányt kelt akkor, amikor nyugalomra lenne szükség.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezért is érte meglepetésként a magyar focirajongókat Bognár György Fradi-ellenes kirohanása. A nemzetközi porondon vitézkedő paksiak vezetőedzője a hétvégi Zalaegerszegen elszenvedett tükörsima vereségüket követően a következőket nyilatkozta:

„Jól jött volna most egy hét szünet, hogy keddre teljesen rendben legyünk, de úgy látszik, Magyarországon csak a Ferencvárosnak lehet halasztani…”

Bognár már nem először adott tanúbizonyságot arról, hogy a Ferencváros finoman fogalmazva nem a kedvence, ezúttal sem tudott parancsolni magának. 

Öntsünk tiszta vizet a pohárba: a Ferencváros kérésére, kezdeményezésére, eddig ebben a szezonban nem halasztottak mérkőzést. A Debrecen–Ferencváros bajnoki meccset a piros-fehérek kérésére halasztották el, a Campus Fesztivál miatt. Valaki megtiltotta a Paksnak, hogy kérvényezzen az MLSZ-nél halasztást? Elutasította az MLSZ a Tolna megyeiek ilyen irányú kérelmét? Ilyen híreket nem lehetett olvasni a médiában, tehát valószínű, hogy Bognárék nem kérvényeztek halasztást. 

De ettől függetlenül, ezen a ponton érdemes felidézni Bognár korábbi nyilatkozatát, ahol még egész más véleményen volt a halasztásokról:

„Szerintem semmivel sem fáradtabb a Fradi, mint mi. Nem tudott annyira hatékonyan játszani, mint korábban. Nyilván számít a kettős terhelés, ami a játékosok lábában van, de azt gondolom, bőven fel lehet készülni három, négy, öt nap pihenővel egy mérkőzésre.”

Ennyit erről. Élünk a gyanúperrel, hogy ezúttal is a rosszindulat beszélt a vezetőedzőből. 

Meg is lett az eredménye az igazságtalan Bognár-nyilatkozatnak, a Fradi legnagyobb szurkolói blogján elszabadultak az indulatok, a Paks vezetőedzője megkapta a magáét.

Miért volt szükség erre a Fradi-ellenes, indokolatlanul feszültségkeltő kirohanásra, ami nem mellékesen az egész magyar labdarúgásnak rosszat tesz? Érthetetlen. Bognárral már nem először fordul elő, hogy összevissza beszél. Ha hallgatott volna, bölcs maradt volna.

Borítókép: Bognár György (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

. . . 

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Mi kell a politikai harchoz?

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Hamis próféták, influenszerek

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Ráég Amerikára Guantánamo

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A krikett nem csak játék

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.