idezojelek

Botrány! Páros lábbal szálltak bele az Orbán-párti szavazókba

„Csurka népe” nem hagyja magát.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Mintha 2002-t írnánk. A Népszavánál még működnek a régi reflexek, él a Csurka-fóbia. Ezúttal alattomos publicisztikában ugrottak neki a kormánypárti szavazóknak:

„Mint emlékezetes, Csurkáék 2002-ben be sem jutottak a parlamentbe: 22 évvel ezelőtt a csurkizmusra nem lehetett politikai többséget építeni. Ma viszont lehet – a magyar nemzeti vagyon egyharmadának családi körbe irányítása mellett kétségkívül ez az ideológiai átnevelés a NER szellemi csúcsteljesítménye. Nem véletlenül használtuk ugyanakkor a politikai többség kifejezést: a választásokon részt vevők között 2010 óta rendre többségbe kerül Csurka népe, országosan azonban, bármelyik elemét vesszük is az általa összekevert hiedelemkoktélnak, változatlanul kisebbségben van. […]”

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jól emlékszünk azokra az időkre, Csurka maga volt a patás ördög a baloldal szemében, majd szép lassan Orbán Viktor átvette tőle ezt a szerepet, ő került a célkeresztbe. Azonban a Népszava publicistájának a mondataihoz kiegészítésképpen érdemes megemlíteni, hogy a 2002-es választáson Csurka István pártja a MIÉP 4,4 százalékot kapva esett ki a parlamentből, tehát 0,6 százalékon múlt a bejutása, ami, ha megvalósul, akkor nem került volna a baloldal kormányzati pozícióba. Azonban ez ma már történelem, mégis úgy döntöttek a baloldal zászlóshajójánál, hogy a mai politikai helyzetre erőszakosan ráhúzzák az akkori preferenciákat, és a mai kormánypárti szavazókat nemes egyszerűséggel Csurka népeként jellemezzék. Lefordítva a körmönfont baloldali gondolatot: annak idején még nem tudott a szélsőjobb többséget szerezni, ma viszont kormányon van.

Láthatóan nagyon fáj a baloldalon, hogy 2010 óta a jobboldal van kormányon. Mindent megtesznek, hogy a zsinórban megszerzett négy kétharmados győzelmet kisebbítsék, annulálják, ezért nyúltak vissza most is 2002-höz és Csurkához. De rossz hírünk van a számukra, Csurka Istvánt valóban tisztelet övezi a jobboldalon, és ha úgy tetszik, Csurka népe, azaz a magyarok nem hagyják magukat, és 2026-ban is harcba fognak szállni az ötödik kétharmadért.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (Forrás: Facebook)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Az elbeszélési módok és a valóság

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az unió átfogó reformra szorul

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gyűlölet visszakúszott Európába

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Putyin az új Hitler? (1. rész)

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.