Mint a honlapról megtudhatjuk, Id. Schieszl Konrád 2005–ben adta át a komplexum irányítását fiának, Ifj. Schieszl Konrádnak, de mindmáig besegít az üzletmenetbe. A vendéglő mai tulajdonosa a család ötödik generációját képviseli a vendéglátásban. Maguk készítik a bort, a sonkát, a sajtot, a kenyeret, helyben palackozzák a gyümölcsleveket és erjesztik a pálinkáikhoz a cefrét. Mint írják, „apa és fia együtt képviseli a hagyományt és az innovációt.” A hurka, kolbász, mangalica sonka az üknagyapa százéves receptjei alapján készülnek, a modern technológia alkalmazásával.
A konyhát 2001 óta Salamon Tamás vezeti, aki a magyar és sváb gyökerű fogásokat néhány olasz és nemzetközi specialitással egészíti ki. Kínálnak többek között Sándor Tamás sajtmanufaktúrájából származó Camembert-t sütve, birsalmával, ánizsos chili-dzsemmel, fenyőmaggal és pirítóssal kísérve, tyúkhúslevest csigatésztával, főtt hússal, májgombóccal és zöldségekkel.
Egyik különlegességük a „borház tányérhús”, avagy "Tafelspitz", ami marhahúslevest, főtt marhahúst, sült velőt, pirítóst, zöldségeket, palacsintatésztát, tormát, vadas mártást és baconos-hagymás burgonyát integrál. De készítenek sült kacsacombot is, amihez az imént említett krumpliköret mellett aszalt gyümölcsökkel párolt lila káposztát, sütőtökkrémet és narancsos kacsazúzát adnak, továbbá lazacfilét tahinis joghurttal, sült brokkolival, fűszeres jázminrizzsel, sós citromkrémmel, zöld salátával, sertéspofát vadasan rakott-sós pereccel, sült répa salátával, tejfölhabbal, valamint „Zwetschgenkuchent” azaz bögrés szilvás desszertet narancskrémmel és pirított mandulával.
Boraikat saját szőlőből készítik, 12 hektárt gondoznak a Balaton-felvidéken és Mátraalján, az évente letöltött 40.000 palack bort helyben értékesítik. A pécsely-i Nyáló hegyen 2,3 hektárjuk van, ahol Kékoportó, Kékfrankos és Cabernet Sauvignon terem, balatonfüredi Vörös málban 8,7 hektár Sauvignon Blanc, a csopaki Nagykút dűlőben egy hektár Olaszrizling, Gyöngyöstarjánban a Ludasi dűlőben 1,3 hektár Cserszegi fűszeres és Tramini. A tizenhárom saját bor mellett tartanak két kiemelkedő magyar pezsgőt is.