A Budapesthez hasonlóan egy folyó által kettészelt és koncentrikus körutakkal strukturált Szeged a legszerethetőbb vidéki nagyvárosaink egyike. Orientációs szempontból kifejezett előny persze, ha egy hasonló alaprajzolatú városban nőttünk fel, mondjuk Temesváron és nem Nagyváradon vagy Kolozsváron, melyet nehezebb agyban feltérképezni. Az sem hátrány, ha van egy, az általunk leginkább kedvelt ételekre és italokra fogékony helyi idegenvezetőnk. Személyes kulináris kalauzom a Napfény Városában Vincze Gábor jeles történész volt, ő mutatta meg a legjobb pacalos helyeket, a legjobb sörözőket és borozókat, jazz- és blues kocsmákat, Vele mentünk el a város legfontosabb halászcsárdáiba a kilencvenes évek közepén, melyek közül a Kiskőrössybe azóta is visszajárok. Legutóbb pár hete tettem itt tiszteletemet kicsit nosztalgiázni s persze megkóstolni azt a két ételt, mely az évtizedek óta változatlan étlapot nóvumként színesíti.

Pinot noir vertikális Etyeken
A nagy jövős-menős szaladós világban sokszor csak azon vesszük észre az évek múlását, hogy újra eljön az ideje egyik-másik évente visszatérő kóstolónak.