időjárás 7°C Vilma 2022. december 5.
logo

Matthäus újra megmondta

MTI
2004.04.14. 23:00

L A B D A R Ú G Á S <br/> <br/>Miközben a magyar labdarúgó-válogatott a brazilok elleni fellépésre készül, addig a német szövetségi kapitány, Lothar Matthäus ismét interjút adott egy belgrádi újságnak, s ismét vállalta a néhány héttel ezelőtti véleményét, miszerint visszamenne Belgrádba.

Pestiesen szólva, dörzsölt fickó a mi szövetségi kapitányunk. Amikor itt van, amikor nekünk beszél, „meghal” a magyar futballért, amikor a szomszédba megy, akkor ott teszi le a főesküt: a szíve a Partizanért dobog… Mi meg ülünk a bizonytalanságban.
Néhány héttel ezelőtt a Vecernij List című lapban kritizálta hazánkat, a magyar embereket a német, mondván, mosolytalan, szürke emberek. Belgrád más, ott érezte igazán jól magát, s nem véletlen, hogy Budapesten is a szerb barátaival tölti az időt.
Egy akkoriban rendezett sajtótájékoztatón megkérdeztük Matthäust az abban az interjúban kifejtett véleményéről. A német „természetesen” mereven elzárkózott attól, hogy bármi rosszat is mondott volna rólunk, szerinte túlzott az újságíró. Közben, hogy azért a szakma is szerepet kapjon, a válogatott itthon szenvedett 2-1-es vereséget Wales B csapatától, hogy aztán a meccs után a kapitány egy valóban mintaszerűen eleresztett balegyenessel védje meg az egyik játékosát az ellenfelétől…
A játék után most ismét a szavakon volt a sor.
Lothar ezúttal a Blic című lapnak nyilatkozott, amelyben elárulta, azért távozott a Partizantól, mert a klub nem tartotta be a vele kötött szerződéseket, amit nem tart tisztességesnek, de, mint mondta, azonnal visszatérne a szerb csapathoz. Egyetlen feltétele van csupán: cseréljék le a klub menedzsmentjét.
Azt mondja a német – áll az MTI belgrádi tudósítójának, Petky Józsefnek az írásában –, hogy a Partizán nem tartotta tiszteletben azokat a szerződéseket, amelyeket aláírtak, a klub nagy összeggel tartozik neki. Elárulta azt is, hogy két szerződést írt alá: az egyik meghatározta a fizetését és belgrádi tartózkodásának költségeit, a másik a jövőbeni átigazolásokra vonatkozott oly módon, hogy Matthäus 5–15 százalékot kap minden átigazolásért. Hitegették ugyan, hogy fizetnek, s még az utolsó, Belgrádban töltött napon is azt mondták neki, a pénz megérkezik a számlájára. Azóta már négy hónap telt el, s a pénz sehol…
Ami minket, magyarokat illet, megint megkaptuk, megint negatív szereplők lettünk. Az interjúban ugyanis Matthäus elmondta, továbbra is kapcsolatban áll a klub játékosaival, kötődik Szerbiához, nagyon boldog volt Belgrádban, s rögtön vissza is menne a Partizanhoz.
A német pénzügyi panaszai azonban nem foglalkoztatják a Partizan vezetőit. A klubigazgató közölte, van más dolga is, minthogy Matthäus vádjaival törődjön.
– Ezek csupa ostobaságok… – jelentette ki Bjekovic.
A klubigazgató válasza kísértetiesen hasonlít arra, amivel Matthäus utasította vissza a kérdésünket az írás elején említett korábbi belgrádi megnyilvánulása kapcsán. A bökkenő csupán az, hogy a mostani nyilatkozatában is ugyanazt, a távozását emlegeti. Pedig nálunk nem is tartoznak neki…A KÖVETELÉS. Matthäus a Sport Bild című német magazinnak is nyilatkozott, s elmondta: 600 ezer dollárt követel a volt munkaadójától, a Partizan Belgrádtól. A szakember keresetet fog benyújtani a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez. Megerősítette, két szerződést kötött a klubbal. Az egyik megállapodás vezetőedzőként alapfizetést garantált neki, a másik a saját ügynöksége, a Sporthouse és az egyesület között jött létre. Ez utóbbi alapján kér 15 százalékos részesedést a Sahtyor Donyeckhez távozott Igor Duljajért kapott állítólagos négymillió dollárból. Ez pedig pontosan 600 ezer dollár.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.