Ígéret az olimpiai éremre, de csak 2020-ra

A sportágfejlesztési koncepció részeként a budapesti régió ökölvívó központja lett a Vasas szakosztálya.

D.Zs.
2014. 03. 26. 16:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács László szövetségi kapitány elmondta, az új stratégia alapja, hogy összefogják és neveljék a jelenleg még nem topkategóriás, de tehetséges öklözőket, akik néhány év múlva már komoly eredményeket érhetnek el. A regionális központ feladata a hozzá tartozó terület versenyeinek szervezése és klubjainak összefogása.
„A lényeg, hogy ezek a ma még B vagy C kategóriás versenyzők megfelelő képzést kapjanak és komoly meccsszámuk legyen, mert eddig csak a legjobbakra tudtunk koncentrálni” – mondta a szakvezető, hozzátéve, hogy ennek a munkának nem holnap lesz meg az eredménye, de biztos benne, a 2020-as olimpiára már érmes bokszoló kerül majd ki a rendszerből. Halkan megjegyezzük, 2016-ban, Rio de Janeiróban sem ártana már valami fényesebb eredmény, mert legutóbb a 2000-es sydney-i ötkarikás játékokon született magyar medál, egy bronz Erdei Zsolt révén.
A most márciusban visszavonult klasszis a becenevét viselő Madárfészek Akadémia képviselőjeként, szakmai vezetőjeként elmondta, hogy szorosan együttműködnek a Vasassal, s jelezte, a közös cél a magyar boksz felvirágoztatása, és ehhez együtt kell mindenkinek dolgoznia, amiben ő is partner. Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke többek között arról beszélt, hogy a szervezet feladata a megfelelő körülmények biztosítása a klubok számára, ami az állam és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) segítségével teljesül, s onnantól már az edzőkön a sor, hogy eredményesen végezzék a munkájukat.
Az eseményen Kiss Norbert ifjúsági és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár és Bartha Csaba, a MOB sportigazgató-helyettese is azt emelte ki, hogy az ökölvívók kiváló sportágfejlesztési koncepciót dolgoztak ki, amit érdemes támogatni. Előbbi ezt számszerűsítette is: a tavalyi „csonka” támogatási évben 360 millió forintot kaptak a bunyósok, a régiós központ titulusa pedig bő harmincmilliót ér: Utóbbi hozzátette, a MOB feladata a koncepció megvalósításának ellenőrzése, melyet azonban nem csak az elért eredmények alapján értékelnek. Egyúttal örömtelinek nevezte, hogy már érzékelhető a sportág bázisának növekedése, szerinte nagy feladat lesz a megnövekedett létszám kezelése és a gyerekek megtartása az ökölvívás számára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.