Csoda a jégen, csak most magyar módra

A rövidpályás gyorskorcsolyázók montreali világkupa-versenyén férfiváltónk ezüstérmes lett, ez nem kis szenzáció!

2014. 11. 17. 14:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Férfiváltónk már az idei téli olimpiáról is csak hajszállal maradt le úgy, hogy a torinói világkupáról erősen megkérdőjelezhető módon kizárták, az oroszországi versenyen pedig a B döntőben egy körrel a vége előtt a vezető pozícióban lévő mieinket a kínaiak kilökték. Az ázsiaiakat ugyan kizárták a futamból, nekik ez nem számított, már megvolt a kvótájuk, a mi váltónk viszont az első helyet nem kaphatta meg, s ezen múlt az olimpiai részvétele

Versenyzőink a 2014/15-ös szezont két tengerentúli világkupával kezdték, Salt Lake Cityben férfiváltónk a nyolcadik helyen végzett, múlt vasárnap pedig Montrealban hatalmas szenzációt okozva ezüstérmes lett! A Knoch Viktor, Burján  Csaba, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang összetételű négyes előfutamából a dél-koreaiak mögött másodikként került be az elődöntőbe, ahol ugyancsak második lett az ázsiai csapat mögött, és megelőzte az olimpiai ezüstérmes – igaz, Szocsi után kicserélődött – amerikai, valamint az olimpiai ötödik kazah együttest. A döntőben a „változatosság” végett szintén Korea mögött szerezte meg az ezüstérmet, a bronz a briteknek jutott, a negyedik helyen pedig jócskán lemaradva a hollandok zártak.

Az első három között viszont nagyon szoros volt a befutó: a koreaiak 6:36.179, a mieink 6:36.444, a britek 6:36.448 perc alatt száguldottak végig az ötezer méteres távon. A koreai csapatban Kvak Jun Gi hétszeres, Szin Da Vun háromszoros világbajnok, de így is alig tudták megelőzni a mieinket. Érdekesség, hogy az olimpiai bajnok oroszok, akiknek a Szocsiban győztes váltójából hárman most is jégre léptek, csak a kilencedik helyet szerezték meg, előfutamukban a hollandok és a britek is megelőzték őket.

S további nagy magyar siker, hogy férfi 1000 méteren Liu Shaolin Sándor bronzérmes lett Szin Da Vun és az oroszok egyik olimpiai bajnoka, Szemjon Jelisztratov mögött. Knoch Viktor a 12., Liu Shaoang a 16. helyen zárta a távot. A nők 1000 méteres versenyében Keszler Andrea 16., Heidum Bernadett 22. lett, 500 méteren Kónya Zsófia pedig a 13. helyet szerezte meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.