Megalázó, ahogy Hamilton lekörözte Rosberget – Lapszemle

A második világbajnoki címét megnyerő brit pilótának a méltatásától volt hangos a sajtó.

TK
2014. 11. 24. 22:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy-Britannia:
The Times:Ez volt a csúcspontja egy idegőrlő szezonnak, amelyet a Mercedes fölénye jellemzett, és amelyben az egymással gyakran heves vitába keveredő csapattársak vívtak a világbajnoki címért.”

Daily Mirror: „Lewis Hamiltonnak nem kellett harcolnia. Egyszerűen besétált a Forma–1 történelemkönyvébe, mint Nagy-Britannia újdonsült kétszeres világbajnoka.”

Guardian: „Caravaggio egyik festményére emlékeztetett, ahogy az Abu-Dzabi Nagydíj véget ért, s megkezdődött az üdvrivalgás és a tűzijáték: minden és mindenki a háttérbe került, ahogyan a fény a pillanat hősére ragyogott.”

Independent: „A végén a nagy riválisnak meg kellett emelnie a kalapját Hamilton előtt.”

Németország:
Bild: „Nagy kár, Nico, a világbajnoki cím már az első 20 méteren eldőlt. A német pilóta gyakorlatilag állva maradt a startnál, Hamilton már az első kanyarban az élen állt.”

Frankfurter Allgemeine Zeitung: „Egy hollywoodi pilóta a Forma–1 világbajnoka. Senki sem vezet látványosabban, senki sem állít maga mellé annyi szurkolót, mint ő. Az immár kétszeres vb-győztes Lewis Hamilton a szakma sztárja – a sikerhez vezető út azonban göröngyös volt.”

Berliner Morgenpost: „Megalázó – a világbajnok Hamilton lekörözte Rosberget.”

Olaszország:
La Gazzetta dello Sport: „Még Rosberg is meghajolt II. Hamilton király előtt. Nicónak már a rajtnál elszálltak az esélyei, autójának műszaki gondjai pedig végleg megpecsételték a sorsát. Hamilton a verhetetlen Mercedesnek is köszönhetően másodszor lett világbajnok, a vesztes Nico Rosberg pedig pályafutása legeredményesebb szezonjában sem tudott mit kezdeni a brit szörnyeteggel.”

Corriere dello Sport: „Mesés dupla. Hamilton, Senna örököse. A rajt utáni első métereken elvett minden reményt Rosbergtől. A modern kori Forma–1-ben a friss kétszeres világbajnok Hamilton az egyetlen, aki szenvedéllyel vezet, s emlékezteti az embert arra, miért lehet szeretni az autóversenyeket.”

Tuttosport: „Hamilton diadala: idei 11. futamgyőzelmével elhódította második világbajnoki címét. Minden eldőlt az első kanyarban. Hamilton már a rajtnál világossá tette, hogy az idei az ő világbajnoksága.”

Corriere dello Sport: „Harry hercegtől Nico Rosbergig mindenki meghajolt Lewis király előtt. Hamilton a világbajnok, s a végén kezet rázott Rosberggel.”

Spanyolország:
El País: „A Forma–1 radikálisan megváltozott Hamilton 2008-as első vb-címe óta. Egy dolog azonban változatlan maradt: a jó pilóták győznek, ebben az évben pedig senki sem volt olyan gyors, mint Hamilton.”

El Mundo: „Teljes gázzal a világbajnoki címig: Lewis Hamilton egy pillanatig sem habozott, s nem hagyta a stratégiára a futamgyőzelem kérdését.”

El Periódico: „Nico Rosberg egy rossz rajt miatt tálcán kínálta Hamiltonnak a világbajnoki címet.”

Marca: „Isten óvja a királyt. Hamilton letaszította a világbajnoki trónról Sebastian Vettelt. A brit tökéletes versenyt futott a szezonzárón, igaz, nem is volt igazi ellenfele.”

Franciaország:
L\'Equipe: „Nico Rosberg csalódottan, de nem lesújtva vette tudomásul az új világbajnok, Hamilton fölényét. A brit pilóta pedig joggal számol újabb sikerekkel a Mercedes színeiben a második vb-címe után.”

Le Figaro: „Lewis Hamilton hat hosszú év után nagyon megérdemelte a világbajnoki címet. Korábban senki sem gondolta volna, hogy ilyen hosszú ideig kell majd várnia a második diadalára.”

Svájc:
Tages-Anzeiger: „Hamilton Rosberg ellen: ennek a párharcnak 2015-ben lesz a második fordulója, és vélhetően nem az utolsó.”

Neue Zürcher Zeitung: „Lewis Hamilton – semmi kétség, megérdemelten lett Forma–1-es világbajnok.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.