Visszatetsző módon kiáltanak csalást a németek

A német válogatott tagjai úgy vélik, hogy a házigazdák válogatottja csalással jutott a férfikézilabda-világbajnokság elődöntőjébe.

TK
2015. 01. 29. 12:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Itt csak vendégek voltunk Vigyáznom kell a számra, nehogy olyat mondjak, amiért megbüntethetnek. Mi nem nyerhettünk itt. Aki látta a meccset, és van szeme, tudja, mire gondolok” – mondta Silvio Heinevetter, a német válogatott kapusa az NSO szerint.

Bernhard Bauer, a német kézilabda-szövetség elnöke is a külső körülményekre fogta kiesésüket: „A srácok teljesen kikészültek. Hagytuk, hogy befolyásoljanak minket a körülmények. Sosem szoktam a játékvezetőkkel foglalkozni, de aki valaha látott kézilabdameccset, az tudja, hogy mi folyt itt a pályán.”

Ezzel szemben a germánok izlandi szövetségi kapitánya, Dagur Sigurdsson úgy véli, hogy csak magukban kell keresni a hibát: „Hamarabb kellett volna hat nullás védekezésre váltanunk.”

Felettébb furcsa a vádaskodás, hiszen a német válogatott ott sem lehetett volna Katarban, ugyanis a selejtezőn Lengyelországtól vereséget szenvedett. Azonban a nemzetközi szövetség érthetetlen indokokra hivatkozva elvette Ausztrália kvótáját, amit Heinevetteréknek adtak.

Zsoltici nevű kommentelőnk így látta a mérkőzést (mondatait betűhíven közöljük – a szerk.):

Félö hogy a döntöbe kerül Katar összevásárolt csapata....a birók nagyon részrehajlok..pl. láttam hogy egy jó 100kilós németet úgy szerelt le a katari hogy dobókezét lefogta és a német nyekkent is. Ezért nemcsak 7es hanem 2 perc járt volna. Természetesen elmaradt a sipszó. A 7es meg volt de ha a 2 percet is megadja másképpen is alakulhatott volna a meccs. A katariak angyalok voltak senki sem kapott 2 percet. De meg kell adni a 2ik félidöben a Balkánról jött 2 méteres új katari kapus hihetetlenül védett legalább 5 hihetetlen védése volt. Ö is eldöntötte a meccset. Drukkolók a lengyeleknek de nem nagyon reménykedem mert jó és összeszokott a katari légiós csapat aminek a keretében csak 4 katari születésü van.

Érthető módon a házigazdák spanyol szövetségi kapitánya, Valero Rivera nagyon örült a végeredménynek: „Nagyon boldog vagyok, a csapat, a szövetség és az ország miatt is. Ez az ország segíti a sportot, megérdemli, hogy Ázsiából elsőként világbajnoki elődöntőt játsszon.”

A mérkőzés legjobbjának megválasztott bosnyák származású katari kapussal, Danjiel Sariccsal madarat lehetett volna fogatni: „El sem tudják képzelni, mennyire örülök. Megérdemelten nyertünk.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.