Tényleg ott lesz Rióban a magyar tollaslabdázó

Sárosi Laura indulhat a riói olimpián, miután kvótát érő helyen zárt a világranglistán.

MTI
2016. 05. 15. 11:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csorba József, a magyar szövetség elnöke az MTI-nek elmondta, nagy örömmel tölti el a kvótaszerzés, hiszen húsz év után szerepelhet újra magyar tollaslabdázó az ötkarikás játékokon. Hozzátette, a nemzetközi szövetség és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) döntése nyomán Sárosi Laura alanyi jogon, és nem szabadkártyával lehet ott a riói olimpián. Legutóbb az 1996-os atlantai olimpián szerepelt magyar tollaslabdázó az ötkarikás játékokon, akkor Ódor Andrea indult.

A magyar játékos a franciaországi La Roche-sur-Yonban rendezett múlt heti Európa-bajnokság második körében 1–0-ra vezetett a negyedik helyen kiemelt német Karin Schnaase ellen, amikor ellenfelének elszakadt a cipője. A szabályok szerint a játékos nem hagyhatja el a pályát, a németnek pedig nem volt tartalék cipője, így Sárosi könnyedén megnyerhette volna a mérkőzést, és ezzel nagy lépést tett volna a kvótaszerzés felé. Csorba József, a magyar szövetség elnökének beszámolója szerint azonban Sárosi alig egy másodperc alatt döntött, és odaadta tartalék cipőjét ellenfelének, aki végül legyőzte őt.

„A bíró odajött, és megkérdezte, mi legyen. Ránéztem a német lányra, és megkérdeztem, hányas a lába, szerencsére pont akkora volt, mint az enyém. Volt a táskámban egy váltócipő, mivel én egy másik versenyről jöttem az Eb-re, ezért azt odaadtam neki, és pont jó volt a lábára – idézte a Mob.hu Sárosi Laurát. – Meg sem fordult a fejemben, hogy ne így cselekedjek. Azt hiszem, a legtöbb sportoló ugyanígy tett volna.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.