Elképesztő sikert hozott a gyorskorcsolya-világkupa

Liu Shaolin Sándor 1500, míg Kónya Zsófia 1000 méteren állhatott dobogóra.

MTI
2016. 11. 13. 12:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 500 méteren világbajnok és a múlt heti vk-n győztes Liu Shaolin ezúttal a leghosszabb távon remekelt. A nemzetközi szövetség (ISU) honlapja szerint a pénteki selejtezős futamának megnyerése után szombaton az elődöntőből is elsőként lépett a fináléba, ahol végül az 1000 méter kanadai vb-ezüstérmese, Samuel Girard mögött lett második.

Ebben a számban a magyar csúcs is megdőlt, csakhogy ezt nem Liu Shaolin érte el. Burján Csaba az elődöntőben 2:10.230 perc alatt ért célba, ezzel közel két másodpercet javított egy nappal korábban felállított országos rekordján. A 22 éves versenyző viszont így is csak negyedik lett a futamában, azaz a B döntőre kvalifikálta magát, de azt meg is nyerte, így összességében nyolcadikként zárt.

A nap másik magyar érme Kónya Zsófia nevéhez fűződik: a szocsi olimpia után visszatért gyorskorcsolyázó a negyeddöntőből elsőként, az elődöntőből másodikként jutott a legjobbak közé, ahol aztán a hatfős futamban harmadik lett. Az országos csúcsot ezen a távon is más érte el: Bácskai Sára Luca még a vigaszági negyeddöntőben 1:29.369 perces idejével döntötte meg a sérülése miatt hiányzó Heidum Bernadett több mint négyéves rekordját (1:30.163).

Ami talán kissé kellemetlen meglepetés volt szombaton, hogy egyik magyar váltó sem jutott fináléba. A múlt héten harmadik 3000 méteres női staféta a dél-koreaiak, hollandok és franciák mögött, az egy hete győztes 5000 méteres férfi négyes pedig a holland, kazah, francia kvartett mögött lett negyedik és került a B döntőbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.