Élő közvetítés
Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Csaknem 522 milliárd ment eddig taóra

A rendszerrel továbbra is a Felcsút jár a legjobban.

MN
2018. 04. 04. 7:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A taorendszer 2011-es bevezetése óta már 521,8 milliárd forintot utaltak a nyereséges cégek a költségvetés helyett a sportklubok és szövetségek számlájára – ez derül ki a szövetségek adataiból, amelyeket a 24.hu kért ki.

Az összeg 80 százaléka (416 milliárd forint) az egyesületeket gazdagította, míg a szövetségek 105,8 milliárdnak örülhettek.

A portál azt írja, a támogatási rendszer legnagyobb kedvezményezettje továbbra is a futball. A közvetett állami támogatásnak minősülő taopénzek több mint 40 százaléka a labdarúgás finanszírozására ment, összesen 228,6 milliárd forint a Magyar Labdarúgó Szövetség adatai szerint. Ráadásul ez a már lehívott összeg, az MLSZ összesítése szerint az egyesületek 379,3 milliárd forint összegben kértek támogatást. Ebből 196,7 milliárd forintot hagytak jóvá – ez az igényelt összeg 52 százaléka –, és 163 milliárd forintot, a jóváhagyott pénz 83 százalékát hívták le a pályázók, amihez még hozzájön az MLSZ programjain keresztül felhasznált 66 milliárd.

Kiderült az is, hogy

A taorendszerrel továbbra is a Felcsút jár a legjobban: a kormányfő falujának klubja rekordévet zárt, csak tavaly 3,6 milliárd forintnál is több társaságiadó-bevétel gazdagította az egyesület mögött álló alapítványt, amely hét év alatt így már 17,6 milliárd forinthoz jutott – a kilétüket gondosan titkoló – vállalkozásoktól.

A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak jutó támogatás nagyjából a négyszerese annak a 4,7 milliárd forintnak, amit a magyar sport másik zászlóshajója, az idei gyenge szereplés ellenére nemzetközi mércével értelmezhető eredményeket elérő veszprémi kézilabdaklub szerzett (nagyobb részt az egyesületet működtető zrt., kisebb részt az utánpótlás-akadémia révén) – írja a 24.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.