Akadályokba ütközhet Nagy Ádám visszatérése Angliába

Noha sem személyesen neki, sem a csapatának nem úgy alakult az idény, ahogy azt szerette volna, Nagy Ádám mégis amondó, jó döntés volt egy éve, hogy az angol labdarúgó-bajnokság második vonalában szereplő Bristolhoz igazolt. A 25 éves, 36-szoros válogatott középpályás az újra szigorodó brit járványhelyzet miatt arra is fel van készülve, hogy amikor a szabadságáról visszautazik Angliába, egyből karanténba kell vonulnia.

Forrás: Nemzeti Sport2020. 08. 02. 12:00
null
A Bristol City középpályása felemás idényt zárt Fotó: Rogan Thomson Forrás: Bristol City FC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szerintem igen – felelte arra a kérdésre, hogy egy éve jó döntést hozott-e, amikor Olaszországból, a Bolognától a Bristolhoz igazolt. Majd így folytatta a Nemzeti Sportnak adott interjúban : – Bolognában úgy alakult az életem, hogy gyakorlatilag elkerülhetetlenné vált a klubcsere, de egy ilyen változás sohasem könnyű. Három év és ötvenegy Serie A-bajnoki mérkőzés után az ember egy bajnokságban, egy klubban, egy közösségben elér egy szintre, kiharcolja a helyét, és ha nem te vagy vagy akkor az egészet kezdheti újra, ha csapatot kell cserélnie. Arról nem beszélve, hogy ennyi idő alatt kialakul az ember életritmusa, megtanulja, mit várnak el egy külföldi labdarúgótól – azzal pedig aligha mondok újdonságot, hogy Anglia és Olaszország között meglehetősen nagy a különbség.

Elhamarkodta a visszatérést a sérülés után

A Bristol City középpályása felemás idényt zárt
Fotó: Bristol City FC

A Bristolban eltöltött egy évre így nézett vissza Nagy Ádám:

– Úgy gondolom, a Bristol Cityben jól indult a történet, azt szokták mondani, hogy egy sérülés sohasem jön jókor, ez az esetemben hatványozottan igaz. Nagyjából augusztus elejétől novemberig nem léphettem pályára, és jó lecke volt az elsietett visszatérés. De hát a szívemre hallgattam, válogatott mérkőzésről volt szó, de azt hiszem, egy életre megtanultam, hogy ha legközelebb hasonló helyzetbe kerülök – hadd tegyem hozzá gyorsan, hogy soha ne kerüljek hasonló helyzetbe –, nem szabad pályára lépni akkor, ha érzem, még nem tökéletes a lábam, még nem múlt el teljesen a sérülés. Amikor félbeszakadt a bajnokság, még a feljutásért vívott rájátszást jelentő pozícióban voltunk, de aztán lejjebb csúsztunk – többek között azért, mert rendkívül kiszámíthatatlan a Championship, és ez is válasz a korábbi kérdésére: nem bántam meg, hogy idejöttem.

Felkészült a karanténra

Nagy Ádám egyelőre itthon tölti a szabadságát, s tisztában van vele, hogy a visszatérése Angliába váratlan nehézségekkel is járhat.

– Folyamatosan nézem a híreket. A klub illetékeseivel már beszélgettünk róla, hogy fel kell készülnünk arra is, hogy a brit kormány esetleg olyan döntést hoz, hogy karanténba kell vonulnia mindenkinek, aki külföldről érkezik a szigetországba. Ha ez így lesz, minél előbb el kell indulnom, tulajdonképpen minden pillanatban indulásra készen kell állnom. Ugyanilyen bizonytalanság van a válogatott mérkőzései körül, de nekem nagy boldogság volt azt olvasni, hogy – a tervek szerint – szeptemberben, októberben és novemberben is találkozunk a kerettagokkal. Alig várom, hogy összejöjjön.

Nagy Ádám 2019–2020-as idénye Számokban

A vírusszünet előtt (37 forduló):

Végig a pályán: 13

Lecserélték: 5

Becserélték: 4

A vírusszünet után (9 forduló):

Végig a pályán: 3

Lecserélték: –

Becserélték: 3

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.