Bravúr! Piros Zsombor nyert, vezetünk az ausztrálok ellen a Davis-kupában

A magyar Davis-kupa-válogatott győztes mérkőzéssel kezdte meg szereplését a torinói világdöntőn. A világranglista 282. helyén álló Piros Zsombor három játszmában, 4:6, 6:4, 6:3-ra legyőzte az ausztrál John Millmant. Fucsovics Márton Alex De Minaur elleni meccsével folytatódik a párharc.

Magyar Nemzet
2021. 11. 27. 12:40
PIROS Zsombor; MILLMAN, John
Torino, 2021. november 27. Piros Zsombor az ausztrl John Millman ellen jtszik a tenisz Davis-kupa torini dntjben, a D csoport els forduljnak Magyarorszg-Ausztrlia mrkzsn 2021. november 27-n. MTI/AP/Antonio Calanni Fotó: Antonio Calanni
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Annál jobban nem is kezdődhetett volna Piros Zsombor mérkőzése a top 100-as John Millman ellen, mint hogy elvette az ausztrál adogatását. Az ifjú magyar bátran, sokat kockáztatva, az esélytelenek nyugalmával ütötte a labdát, 2:0-s vezetésénél esélye volt a kettős brékelőnyre, de a 2018-ban Roger Federert a US Open nyolcaddöntőjében legyőző ausztrál összekapta magát. Ahogy haladt előre a meccs, úgy bizonytalanodott el a világranglista 282. helyén álló magyar játékos. Pedig megvolt az esély, többször is, de számtalan bréklabdát hagyott kihasználatlanul az MTK teniszezője. Az első szett 4:3 után dőlt el, amikor Millman zsinórban három játékot tudott nyerni, és 6:4-re besöpörte az első játszmát.

A folytatásban 3:2-es Millman-vezetésnél jutott bréklabdához az ausztrál, de Piros bátran verte vissza a támadást, sőt 4:4-nél 0-40-re elhúzott az ausztrál szervajátékánál. Millman kapaszkodott, de csak két bréklabdát tudott hárítani, a harmadikat nem sikerült neki. Piros Zsombor az egyenlítésért adogathatott. Olyannyira, hogy két játszmalabdához is jutott, ezeket nem, csak a harmadikat tudta kihasználni. Piros 1 óra 32 percnyi játék után kiegyenlített. 

A döntő szettben tovább tartott Piros lendülete, egy korai brékkel megteremtette annak a lehetőségét, hogy a saját kezébe vegye a sorsát. 5:3-nál Millman a meccsben maradásért szervált, de Piros elvette az adogató játékát, s ezzel megnyerte a mérkőzést is.

A párharc a Fucsovics–De Minaur mérkőzéssel folytatódik.

Davis-kupa, világdöntő, Torinó: Magyarország–Ausztrália 1-0. Piros Zsombor–John Millman 4:6, 6:4, 6:3. 

Borítókép: Piros Zsombor szenzációsan küzdött (Fotó: MTI/AP/Antonio Calanni)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.