A legendává vált csatár menedzserként térhet vissza az Evertonhoz

Minden jel arra mutat, hogy kitelt az ideje Rafa Beníteznek, az Everton menedzserének, és a szombaton Norwich-ban elszenvedett újabb vereség után a klub vezetői teljesítik a szurkolók óhaját, azaz menesztik a népszerűtlen spanyol szakembert. Az utódja sajtóhírek szerint akár Wayne Rooney, az Everton korábbi, legendássá vált csatára is lehet.

Magyar Nemzet
2022. 01. 16. 15:33
Derby County v Sheffield United - Sky Bet Championship
Wayne Rooney, manager of Derby County during the Sky Bet Championship match between Derby County and Sheffield United at the Pride Park, Derby on Saturday 15th January 2022. (Photo by Jon Hobley/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: AFP/Jon Hobley
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rafa Benítez a nyáron érkezett az Evertonhoz annak a Carlo Ancelottinak a helyére, akit akkor a Real Madrid vezetőedzőjének neveztek ki. Túlzás lenne azt állítani, hogy a klub vezetése népszerű döntést hozott, ugyanis Rafa Benítez korábban, 2004 és 2010 között hat évig a nagy városi vetélytársat, a Liverpoolt irányította, amellyel az első idényének a végén megnyerte a Bajnokok Ligáját. 

Most ez is közrejátszik abban, hogy a spanyol a kirúgás szélére került, ugyanis az angol sajtó egyöntetűen úgy tudja, a gyenge eredmények és a szurkolók reakciói miatt gyengült és került veszélybe a pozíciója a Goodison parkban. Az Everton a legutóbbi tizenegy meccséből csak egyet nyert meg, szombaton Norwich-ban kapott ki 2-1-re, amivel állítólag végleg betelt a pohár. A szurkolóknál biztosan, ugyanis szombaton transzparenseken szólították fel nem túl finoman a távozásra: „Benítez, get out of our club!”, azaz Benítez, takarodj a klubunkból…

 

 

Több lap is arról számolt be, hogy az Everton kész megválni a spanyol szakembertől, és amikor a csapat legközelebb, január 22-én pályára lép az Aston Villa ellen, már más ül majd a kispadon, akinek az lesz a feladata, hogy a csapatot elindítsa felfelé a 15. helyről, ahol mindössze hat pont választja el a kiesést jelentő pozíciótól.

Cseppet sem meglepő módon már az utódról is megjelentek találgatások. A The Athletic, a Telegraph és a Daily Mail is úgy tudja, az egyik legesélyesebb jelölt Wayne Rooney, aki jelenleg a Derby County menedzsere, és egykor az Evertontól indult el a világhírnév felé. Az aktív labdarúgással tavaly januárban felhagyó, 36 esztendős menedzser anno az Evertonnál lett profi futballista, 2002 augusztusában, mindössze 16 évesen debütált a felnőttek között, majd 67 bajnokin 15 gólig jutott, mielőtt a Manchester United egy húsz plusz hétmillió fontos üzlet keretében kivásárolta a liverpooliaktól. Rooney a 2017–2018-as idényre még visszatért a csapathoz, 31 bajnokin tíz gólt szerzett, mielőtt Amerikába, a D. C. Unitedhoz szerződött.

 

Rafa Benítez napjai meg vannak számlálva az Evertonnál. Fotó: AFP/Paul Ellis

A Manchester United történetének legeredményesebb gólszerzője (559 tétmeccsen 253 találat) egy éve irányítja a Derbyt. Alakulata jelenleg az utolsó előtti az angol másodosztályban, ám a tabella önmagában megtévesztő az együttes teljesítményét illetően – a klubtól 21 pontot levontak korábban, enélkül pedig csak öt pont választaná el Rooneyékat a rájátszást jelentő helyektől. 

Rooney az angol fogadóirodák többségénél a második helyen áll a lehetséges Benítez-utódok között. A válogatottban 120-szor pályára lépő csatárnál egyedül a dán nemzeti csapat szövetségi kapitányának, Kasper Hjulmandnak a kinevezésére fizetnének kevesebb pénzt. A harmadik favorit Frank Lampard az oddsok alapján. Benítez menesztéséről és az elválás feltételeiről ma egyeztetnek az Everton vezetői – számolt be a Sky Sports. Korábban Fabrizio Romano olasz átigazolási szakíró is megerősítette, hogy a Norwich City elleni szombati vereséggel betelt a pohár, csupán a spanyol szakember búcsújának feltételei jelentenek kérdést.

FRISSÍTÉS (16:53): Az Everton bejelentette Rafa Benítez menesztését, miután szeptember vége óta csak egy meccset nyert meg az együttes. A 61 éves spanyol edzőnek 200 nap után kellett felállnia a kispadról.

Borítókép: Wayne Rooney számára nagy lépés lenne, ha rá esne a választás (Fotó: AFP/Jon Hobley)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.