Mané és Szalah is góllal köszönt el a Liverpooltól

Izgalmas, látványos rangadót játszott egymás ellen a Chelsea és a Liverpool. A Vörösök két, válogatotthoz távozó támadója is góllal köszönt el átmenetileg klubjától, ám ez is csak egy pontra volt elég a rivális otthonában.

2022. 01. 02. 19:26
Liverpool's Senegalese striker Sadio Mane (C) celebrates scoring the opening goal during the English Premier League football match between Chelsea and Liverpool at Stamford Bridge in London on January 2, 2022. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP/Adrian DENNIS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Premier League ünnepi programjára alaposan rányomta a bélyegét a koronavírus. Egymás után maradtak el a meccsek, s a pályára lépett csapatok is sokszor tartalékos összeállításban játszottak. A sűrű program végére jutott az üldözők rangadója: a Chelsea és a Liverpool meccsét a listavezető Manchester City kényelmes pozícióból figyelhette, miután legutóbbi tizenegy bajnokiját megnyerte. A legutóbbit, az Arsenal elleni szombati rangadót a 93. percben szerzett győztes góllal.

A Liverpoolból Alisson, Van Dijk, Thiago, Firmino és a vezetőedző, Jürgen Klopp is hiányzott pozitív Covid-tesztje okán, viszont a Vörösök még számíthattak a Mohamed Szalah kettősre, a kameruni Afrikai Nemzetek Kupája előtt utolsó alkalommal.

A Chelsea keretéből csak Loftus-Cheek hiányzott koronavírus-fertőzés miatt, sokkal nagyobb felzúdulást okozott Romelu Lukaku. A belga támadó engedély nélkül adott interjút a Sky Italiának, amelyben kifejtette: megbánta, hogy a nyáron elhagyta az olasz bajnok Intert a Chelsea kedvéért. (A milánóiak nehéz anyagi helyzetén persze segített a Lukakuért kapott 115 millió euró, ráadásul az Inter immár a csatár nélkül is vezet a Serie A-ban.) Thomas Tuchel válasza sokat sejtető: nem nevezte a Liverpool elleni keretbe Lukakut.

A meccs keményen indult: Mané az első másodpercekben odasózott egyet Azpilicuetának, a rekordgyorsaságú piros lap helyett megúszta sárgával. S ha már megúszta, néhány perccel később ő szerezte a meccs első gólját: a támadó Trevoh Chalobah szarvashibáját használta ki, majd Mendy kapujába lőtt, akivel a következő hetekben már együtt küzd majd a szenegáli válogatott sikeréért.

Ha már Mané betalált, akkor Szalah sem akart gól nélkül búcsút venni klubjától a kontinensviadal előtt: az egyiptomi támadó szezonbeli tizenhatodik góljával duplázta meg a Liverpool előnyét.

Úgy tűnt, a Liverpool sima győzelem felé hajt, aztán a félidő utolsó perceiben a Chelsea annyira megrázta magát, hogy már az öltözőbe sem hátrányban vonult: előbb Mateo Kovačić adott le egy korai nevezést a 2022-es Puskás-díjra, majd, már a ráadás első másodperceiben, Christian Pulisic egyenlített.

A második félidőben is az afrikai csatárpáros okozott gondokat a Chelsea számára, de Mendy is jó emlékeket akart maga után hagyni válogatottbeli szereplése előtt, bravúrokkal őrizte a döntetlent. A túloldalon az Alissont helyettesítő Caoimhin Kelleher is jó teljesítményt nyújtott.

A Chelsea többet kezdeményezett, de összességében nem volt veszélyesebb a kapura a Liverpoolnál, de ami a legfontosabb: újabb gól már nem született. A Manchester Citynél elégedetten állhattak fel a tv elől.

Premier League, 21. forduló

Chelsea–Liverpool 2-2 (2-2)

Gólszerzők: Kovačić (42.), Pulisic (46.), illetve Mané (9.), Szalah (26.)

Az élmezőny: 1. Manchester City 53 pont/21 mérkőzés, 2. Chelsea 43/21, 3. Liverpool 42/20.

Borítókép: Sadio Mané kezdte meg a gólgyártást (Fotó: AFP/Adrian Dennis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.