Vancsa Zalán a nyártól a belga másodosztályban futballozik majd

Az MTK 17 éves tehetséges labdarúgója a hét végén Manchesterben orvosi vizsgálatokon vett rész, majd a City Group kötelékébe került. Ennek megfelelően a tavasszal még az MTK-ban játszik, a nyártól azonban a csoporthoz tartozó belga másodosztályú Lommel futballistája lesz.

Magyar Nemzet
2022. 01. 31. 10:37
Budapest 20211103 Labdarúgás Ifjúsági Liga U19 mérkőzés MTK Genk Foto Nemzeti Sport - Tumbász Hédi A képen: Vancsa Zalán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogyan arról korábban a Magyar Nemzet hírt adott, Vancsa Zalánt, az MTK 17 éves tehetségét kiszemelte az angol Manchester Cityt is működtető City Group. Szombaton a játékos Manchesterben járt orvosi vizsgálaton, és a hírek arról szóltak, hogy a tavasszal még az MTK-ban futballozik, és a nyáron dől el, hogy a csoport melyik klubjában kezdi meg a külföldi pályafutását.

Ez azonban már nem kérdés, a belga másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Lommel lesz az a klub, amely a közösségi oldalán be is jelentette Vancsa Zalán érkezését, az eredeti tervek szerint a nyártól. A Lommel a nyolccsapatos belga másodosztályban jelenleg a hetedik helyen áll, és 2024 nyaráig szerződtette a magyar játékost.

 

Vancsa Zalán kis megszakítással 10 éves kora óta a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia, illetve az MTK Budapest labdarúgója. Alig 16 évesen mutatkozott be a magyar élvonalban, mindössze negyedik élvonalbeli mérkőzésén megszerezte első gólját is az NB I-ben. Az ősszel az UEFA Ifjúsági Ligában négy mérkőzésen öt gólt és két gólpasszt ért el.

  – Ez egy olyan léptékű átigazolás, amiből nem csak az MTK, hanem a magyar labdarúgás is profitál – mondta az MTK honlapjának Polyák Balázs sportigazgató . – Büszkék vagyunk, hogy igenis vannak világszínvonalú tehetségeink. Schön Szabolcs és most Vancsa Zalán is megmutatta, hogy a tehetség utat tör magának. A mi feladatunk csak annyi, hogy hagyjuk nekik megmutatni. Az MTK erről az útról nem fog letérni.

Vancsa Zalán elmondta, rengeteget köszönhet az MTK-nak a szakmai és az emberi fejlődése szempontjából is, és persze azért, mert ilyen fiatalon bíztak benne a felnőtt csapatban is. Hozzátette, regisztráció akár két-három hónapot is igénybe vehetett volna, ezért maradtak abban, hogy a nyárig továbbra is az MTK-ban futballozik, mert játékban maradhat és tovább fejlődhet. A klub honlapjának elmesélte azt is, hogyan fogadták Manchesterben:

 

Fotó: mtkbudapest.hu

– Nagyon figyelmesek voltak. A látogatás fő eleme természetesen egy rendkívül részletes, mindenre kiterjedő orvosi vizsgálat volt, szerencsére mindent rendben találtak. A City Group szakmai igazgatója, Gary Worthington fogadott, megmutatták a stadiont, a létesítményeket, az első csapat öltözőjét is. Sikerült néhány szót váltani többek között Zincsenkóval is, ahogy a tieznkilenc éves Cole Palmerral is, aki a fiataloktól felkerülve lett az első keret tagja. Természetesen kicsit jól esett az a felhajtás, ami az elmúlt pár napban körülvett, furcsa volt, hogy minden az én nevemmel volt tele, de most már szeretnék visszatérni a hétköznapokba. Én futballozni szeretek a legjobban, az az én világom. Ugyanaz az ember maradok, és ugyanolyan keményen dolgozom, mint eddig, hogy bizonyítsak azoknak, akik feltétel nélkül bíztak bennem.

Borítókép: Vancsa Zalán a tavasszal még az MTK-ban játszhat (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.