Xavi és Ancelotti nem ugyanazt a meccset látta az El Clásicón

A Real Madrid 3-2-es győzelme után a spanyol Szuperkupa elődöntőjében Xavi Hernández, a Barcelona vezetőedzője dicsérte a saját csapatát, mert szerinte zömmel irányította a mérkőzést, és nem érdemelt vereséget. Madridi kollégája, Carlo Ancelotti nem mindenben értett vele egyet.

Magyar Nemzet
2022. 01. 13. 11:39
Xavi, Ancelotti
Barcelona v Real Madrid - Spanish Super Cup
RIYADH, SAUDI ARABIA - JANUARY 12: Head coach Xavi Hernandez (L) of Barcelona and head coach Carlo Ancelotti (R) of Real Madrid greet each other during the Spanish Super Cup semi-final football match between Barcelona and Real Madrid at the King Fahad International Stadium in Riyadh, Saudi Arabia on January 12, 2022. Stringer / Anadolu Agency (Photo by STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy csatában, hosszabbításban nyerte meg 3-2-re az esztendő első El Clásicóját a Real Madrid. A győzelem ténye nem, de a kialakulásának a körülményei meglepetésnek számítanak, hiszen a Barcelona nem a legfényesebb napjait éli, és a papírforma sokkal simább madridi sikert ígért a spanyol Szuperkupa Rijadban megrendezett első elődöntőjében. Nem véletlen, hogy a katalánok vezetőedzője, Xavi Hernández szomorúan, de büszkén beszélt a mérkőzésről az azt követő sajtótájékoztatón:

– Felemelt fejjel jöhettünk le a pályáról, még akkor is, ha kikaptunk. Jó, komplex kilencven percet játszottunk, sajnos a madridi ellentámadások a vesztünket okozták, és azokat a mi hibáink előzték meg. A mérkőzés több szakaszában is mi irányítottunk, de felelősségteljesebben kell bánnunk a labdával, különösen az elöl lévő játékosoknak. Szomorú vagyok, hiszen vereséget szenvedtünk, de büszkék lehetünk a teljesítményünkre, amely fordulópont lehet az életünkben. Többször is közel kerültünk a 3-3-hoz, igaz, az ellenfél is alakíthatta volna 4-2-re az eredményt. Ezért azt mondom, a Real Madrid akkor sem szólhatna egy szót sem, ha mi jutunk a döntőbe. A játékosokra nem lehet panaszom, elkötelezettek, többen nagyon fiatalok, akikből még hiányzik a rutin, de most már szükségünk van a jó eredményekre is. A bajnokságban tizenhét pont a hátrányunk a Real Madriddal szemben, de ezen az estén ez a különbség nem látszott meg, ami jelzi, hogy két hónapja jó úton indultunk el.

 

A madridi volt a mezőny legjobbja Fotó: Fayez Nureldine / AFP

 

Nemcsak Xavi volt elégedett a játékosok hozzáállásával, hanem Joan Laporta klubelnök is, aki az ESPN információi szerint a meccs után az öltözőben köszönte meg a futballistáknak a győzelemért tett erőfeszítéseiket. Xavi egyébként a találkozó lefújása után Karim Benzemának, a madridiak csatárának gratulált, majd elismerően beszélt a francia játékáról, aki egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá az ő csapatának a vereségéhez.

Gerard Piqué, a Barcelona középhátvédje is derűlátóan tekintett a jövőbe:

– Nagyon jó meccset játszottunk, szórakoztató találkozó volt, megmutattuk, hogy közelebb kerültünk a Realhoz. Fájó a vereség, de ha így játszunk, akkor újra elkezdünk majd nyerni és trófeákért harcolni.

A Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti sorozatban ötödször ülhetett a kispadon a Barcelona ellen győztes mérkőzésen, és nem értett egyet Xavival:

– Nem osztom a véleményét, kiegyenlített mérkőzés volt, egyik csapat sem dominált. Az első félidőben a balszerencse miatt kaptunk egy gólt, a szünet után pedig tudatosan játszottunk a kontrákra, mert felállt védelem ellen nemigen boldogultunk. A három gólunk látványos volt. Ugyanakkor azt is őszintén el kell mondanom, hogy a Barcelona nagyon jól játszott, remek futballisták alkotják. Vasárnapra remélhetően mindenki a rendelkezésemre áll majd.

A másik elődöntőben csütörtökön este az Atlético Madrid–Athletic Bilbao mérkőzés győztesével játszik, a Barcelona pedig jövő szerdáig pihenhet, addig nem lesz meccse.

 

Borítókép: Xavi gratulált Ancelottinak (Fotó: Stinger/Anadolu Agency/Anadolu Agency via AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.