Csercseszov ma bevetheti a Fradi eurómilliós szerzeményeit

A 220. örökrangadó következik szombaton a labdarúgó NB I-ben, bár jelen pillanatban a kiesés ellen harcoló, tizenegyedik helyezett MTK és az éllovas Ferencváros összecsapása csak a múlt miatt nevezhető rangadónak. Fehérváron debütál a Szabics Imrét váltó Michael Boris vezetőedző, s kellemetlen lenne, ha az utolsó Újpest ellen ezt nem győzelemmel tenné meg vasárnap.

Magyar Nemzet
2022. 02. 19. 7:54
Budapest 20220209 Labdarúgás 2022 Magyar kupa MK Vasas Ferencváros FTC Fotó Török Attila Nemzeti Sport Sztanyiszlav Csercseszov Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Elképzelhetőnek tartom, hogy az új játékosok közül többen is lehetőséget kapnak majd a hétvégén – vetítette előre Sztanyiszlav Csercseszov, a Fradi edzője az MTK elleni rangadóra tekintve. Mint megírtuk, az FTC mélyen a zsebébe nyúlt a téli átigazolási időszakban, rekordösszegért erősítette meg a keretét. Az érkezők közül Marquinhos, Carlos Azqui és Anderson Esiti is most debütálhat a zöld-fehéreknél.

– A legutóbbi bajnokin, a Zalaegerszeg ellen megmutattuk, hogy milyen szervezetten tudunk játszani, emellett remek volt a csapategység is – tette hozzá visszautalva a ZTE elleni 3-1-es sikerre. – Teljes mértékben felkészültünk az MTK ellen, amely legutóbb idegenben legyőzte fő bajnoki riválisunkat, a Puskás Akadémiát.

Nagyon kellett az MTK-nak az a bravúrgyőzelem, hiszen előtte négy mérkőzés óta nem tudott nyerni, így sokat várt története 1500. NB I-es sikerére. 

Márton Gábor együttese azonban nem állhat meg a kerek számnál, hiszen az utolsó előtti, 11. helyen áll a tabellán, minden pontra szüksége van a bennmaradáshoz.

A mezőnyben egyedüli csapat a Fehérvár, amely a 2022-ben megrendezett első három fordulóban egyetlen pontot sem szerzett. A harmadik, Honvéd elleni múlt heti vereség volt az utolsó csepp a pohárban, Szabics Imre vezetőedzőt felállította a kispadról a fehérvári vezetőség, így az Újpest ellen már Michael Boris irányítja az együttest.

A német edzőt még 2016-ban Bernd Storck hozta Magyarországra az utánpótlás-válogatottak mellé, de később az MTK-t is vezette, méghozzá sikerrel: feljuttatta a csapatot az élvonalba, majd újoncként a hetedik helyet szerezte meg, ennek ellenére távozott a klubtól a 2020–2021-es idény végén. Utána a dán élvonalbeli SonderjyskE kispadjára ült le, tavaly novemberben menesztették.

– Azt korán megtanultam, hogy ez egy olyan szakma, amelyben az eredmények beszélnek. Az a jó edző, aki hozza az eredményeket – jelentette ki Boris a Fehérvár honlapján tett bemutatkozó interjúban. 

Ezt egyfajta fricskaként is értelmezhetjük Szabics irányába, aki az NB I második legértékesebb keretével pontszámban még a dobogótól is messze lemaradt a negyedik helyen.

Az utolsó helyezett Újpesttel olyan ellenfél érkezik Fehérvárra, amely ellen illene jól kezdenie Borisnak, ugyanis a lila-fehérek sem nyertek még idén, sőt gólt sem rúgtak. Legutóbb még a 16. fordulóban született újpesti gól, azóta pedig pörögnek a találat nélkül eltelt játékpercek. Immáron 403 van belőlük.

NB I, 21. forduló:

Péntek

Mezőkövesd–Budapest Honvéd 0-0

Szombat

Kisvárda–Paks 14.45 (M4 Sport)  

Gyirmót–ZTE 17.00 (M4 Sport)  

MTK–Ferencváros 19.30 (M4 Sport) 

Vasárnap

Puskás Akadémia–DVSC 15.30 (M4 Sport)  

Mol Fehérvár FC–Újpest FC 17.45  (M4 Sport)

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov (Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.