Rózsaszínben és kékben furikázik idén Alonso

A Formula–1-es istállók közül utolsó előttiként az Alpine is lerántotta a leplet 2022-es versenyautójáról hétfő este Párizsban.

Magyar Nemzet
2022. 02. 21. 20:12
Az első két futamon a rózsaszín fog dominálni az autón
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Immáron a tavaly az ötödik helyen végzett Alpine is lerántotta a leplet az idei versenyautójáról, az A522-ről, amely a csapat új szponzora előtt tisztelegve a tavalyi kék mellett rózsaszín színben pompázik. A BWT korábban az Aston Martinnal, valamint a Racing Pointtal állt szerződésben, de 2022-re átnyargalt az Alpine-hoz, amelynek emiatt a neve is megváltozik, idén hivatalosan BWT Alpine F1 Team néven fut.

Érdekesség, hogy a most bemutatott festés (galéria alább) csak a harmadik versenyhétvégétől lesz látható, az első két nagydíjon – fordított verzióban – a rózsaszín lesz a domináns szín az autón, hogy ezáltal is kihangsúlyozzák az új, BWT-vel kötött együttműködést.

A francia istálló pilótapárosa ugyanaz maradt az előző idényhez képest: idén is a kétszeres világbajnok Fernando Alonso és a tavalyi Magyar Nagydíjon diadalmaskodó Esteban Ocon vezetik az Alpine autóit. Személyi változások azonban így is történtek az alakulatnál. Marcin Budkowski technikai igazgató (és nem hivatalos csapatfőnök), illetve a tanácsadóként alkalmazott Alain Prost távoztak, az új csapatfőnök pedig Otmar Szafnauer lesz, aki korábban az Aston Martint irányította.

Alonso örömmel vizslatta az új autót:

– Nagyon bejön az új festés, tetszik a színek kombinációja. Természetesen egyes technikai megoldásokat titokban kellett tartanunk. Először a pályára kell hajtanunk, akkor kiderül, hogyan viselkedik az autó. Dolgos lesz a tél hátralévő része nekünk, a lehető leggyorsabban kell fejlesztenünk a gépet. De van néhány érdekes megoldásunk az autón – fogalmazott a spanyol pilóta, aki rövid kihagyás után 2021-ben tért vissza az F1-be. – Ez a második évem az Alpine-nál, és most optimistább vagyok, mint tavaly voltam. Az új szabályok reménnyel töltik el az embert, hogy talán minden megváltozik, és már az első versenytől kezdve versenyképes lesz az autó. Az Alpine-nak és más középcsapatoknak ez lehetőséget nyújt az előrelépésre. Fontos, hogy jól értelmezzük a szabályokat, és az adódó esélyekkel élni tudjunk. Magabiztos vagyok, szerintem a csapat jó munkát végzett. 

A Formula–1 időről időre megváltoztatja a szabályokat, hogy kicsit megkavarja az állóvizet. A mostani változtatásoktól azt remélik, hogy közelebbről tudjuk majd követni egymást a pályán, és ennek köszönhetően több lesz az akció, az előzési kísérlet. Ezzel jól járna mindenki – dübörögne a show, élveznék a nézők és a pilóták is – vélekedett a kétszeres vb-győztes.

Az istállók közül mindössze az Alfa Romeo nem prezentálta még az idei autóját. Az olasz csapat ezt február 27-ig nem is teszi meg, így a szerdán kezdődő barcelonai kollektív tesztelésen álfestést használ majd.

Az eddigi autóbemutatók: Haas, Red Bull, Aston Martin, McLaren, Alpha Tauri, Ferrari, Mercedes

Borítókép: Az első két versenyhétvégén a rózsaszín lesz a domináns az autón (Forrás: Racingfans.net)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.