Tizenegyesekkel Szenegál nyerte meg az Afrikai Nemzetek Kupáját

Szenegál nyerte az Afrikai Nemzetek Kupáját. Az Egyiptom elleni döntőben a rendes játékidőben és a hosszabbításban sem esett gól, így tizenegyesek döntöttek, és a párbajt Szenegál nyerte meg 4-2-re.

MTI
2022. 02. 06. 23:14
Senegal's players celebrate with the trophy after winning the Africa Cup of Nations (CAN) 2021 final football match between Senegal and Egypt at Stade d'Olembe in Yaounde on February 6, 2022. (Photo by CHARLY TRIBALLEAU / AFP) Fotó: Europress/AFP/CHARLY TRIBALLEAU
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool ásza, hamar a meccs hőse lehetett volna az Afrikai Nemzetek kupája döntőjében, ám a 7. percben az egyiptomi kapus, Gabaszki kivédte a tizenegyesét. A másik liverpooli, Mohamed Szalah nagyon jól játszott, de nem volt szerencséje, Szenegál kapusa, Édouard Mendy bravúrral védte a ziccerét. Mindkét oldalon akadtak nagy helyzetek, de mind kimaradt, így hosszabbítás következett.

 

 

Egyiptom újabb, sorozatban negyedik mérkőzése is hosszabbításba torkollott, amelynek első percében a Zamalek 33 éves, 196 centiméter magas kapusa, Gabaszki megfogta Dieng ziccerét. Dieng nem sokkal később fejjel szerzett volna gólt, de Gabaszki ezt is megfogta, majd a szöglet után centiméterekkel fejelt a léc fölé Abdou Diallo. A két kapus továbbra is bemutatott parádés bravúrokat, így a tizenegyesekre maradt a döntés. Mindkét kapus védett egyet-egyet, de egy egyiptomi lövés a kapufán csattant – Sadio Mané a hálóba talált az ötödik kör első lövőjeként, így Szalahra már nem került sor, 4-2-re nyerte a párbajt és ezzel a kupát Szenegál.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.