Világi Oszkár lett az ETO FC Győr tulajdonosa, a cél a feljutás

A DAC-ot is birtokoló üzletember visszavezetné az NB I-be a patinás egyesületet.

Magyar Nemzet
Forrás: Nso.hu2022. 02. 03. 10:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A győri Városházán csütörtök délelőtt a város sportéletében jelentős változást érintő esemény kapcsán tartottak sajtótájékoztatót, amelyen bejelentették: az ETO FC Győr tulajdonosa a Mol-csoport vezérigazgató-helyettese, a DAC-ot is birtokoló Világi Oszkár lett – írja az Nso.hu.

A sajtótájékoztató kezdetén Dézsi Csaba András, Győr polgármestere felidézte, hogyan sikerült Világi Oszkárt meggyőznie arról, hogy legyen az ETO tulajdonosa.

– Nem lehet úgy NB I-es futballt csinálni, hogy az NB II tizedik helyét célozzuk meg. Világi Oszkár célja viszont az élvonal – fogalmazott a polgármester, majd köszönetet mondott a korábbi tulajdonosának, Mányi Józsefnek az elmúlt évekért.

– A korábbi felkéréseket, hogy más csapatoknál legyek résztulajdonos, vagy akár kizárásos tulajdonos is, mind elutasítottam, mégpedig azért, mert egy csapat is óriási terhet jelent. A Győr esetében azért tettem kivételt, mert itt éreztem azt, amit a DAC-nál is: közösséget tudunk teremteni, építeni és képviselni – mondta Világi Oszkár, aki hangsúlyozta: nem ígér mást a győrieknek a klubnál, mint munkát és munkát.

– Persze, hogy az NB I-be kell feljutni, ez a csapat létének az alapja. Van egy nagyon jó akadémia itt, Győrben, az onnan jövő fiataloknak át kell kerülniük a felnőttek közé. Ez nehéz munka, de én bízom benne, hogy sikerülni fog. Ha a fiatalok átkerülnek az akadémiánkról a felnőttcsapathoz, akkor megnyílik számukra az út a világ felé. Ez a küldetése az ETO-nak, hogy tehetséges fiatalokat neveljen – fogalmazott Világi Oszkár.

Újságírói kérdésre felelve az új tulajdonos elárulta: ő adna ugyan időt és bizalmat a mostani csapatnak, de a következő idényt már mindenképpen úgy kell kezdeni, hogy a csapat a feljutásért küzdjön.

A sajtótájékoztatón Simon Róbert Balázs, a térség fideszes országgyűlési képviselője kiemelte, hogy Győr és az ETO neve a klub 1904-es megalakulása óta összefonódott, a négyszeres bajnok és négyszeres kupagyőztes klub az ország egyik legeredményesebb együttese. A képviselő úgy fogalmazott, reméli, hogy a tulajdonosváltással „újra a régi fényében fog csillogni az ETO”.

Az ETO FC Győr a húszcsapatos NB II-ben jelenleg a hetedik helyen áll.

Borítókép: a DAC sárga-kék színe mellett immár a zöld-fehér is Világi Oszkár klubszínei közé tartozik (Fotó: Világgazdaság/Móricz-Sabján Simon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.