Fogadkoznak a vereség után: „Van annyi vér a pucánkban…”

A női kézilabda-válogatott öt gólos előnyről veszítette el a spanyolok elleni hazai Eb-selejtezőt. A kapitány a vállalkozószellemet hiányolta a hajrában, a legjobb játékosunk szerint a nyitott védekezés ellen nem tudtunk mit kezdeni.

2022. 03. 03. 8:11
null
20220302 Tatabánya Magyarország-Spanyolország női kézilabda EB selejtező mérkőzés Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Apróbb megingásoktól eltekintve végig kézben tartotta a spanyolok elleni Eb-selejtező mérkőzést a női kézilabda-válogatott. A hajrában összeroppant a csapat, végül 30-28-ra kikapott. A legeredményesebb magyar  játékos, Szöllősi-Zácsik Szandra szerint erre sajnos egyszerű a magyarázat. 

–  A spanyolok megnyitották a védekezést, és akkor kezdett akadozni a támadójátékunk. Akkor már csak lecsorgó labdákból és a kipattanó lövésekből tudtunk gólokat szerezni. Megakadt a támadásunk, és ők ezt kihasználták. Viszont építkezhetünk abból, hogy jól működtek a lerohanásaink, és szinte végig kézben tartottuk a meccset. A fiatal csapatunk ebből tud tanulni – értékelt a hét gólos átlövő.

Fotó: Mirkó István

Klubtársa, a szintén hét gólig jutó Klujber Katrin szerint a védekezés volt a kulcs. – Nem úgy segítettünk egymásnak, ahogy kellett volna. Talán a második félidőben öt gólos vezetésnél elhittük, hogy megvan a meccs. Korai volt, fejlődnünk kell a szombati visszavágóig – mondta a fradista játékos.

Lukács Viktória több lerohanás gólt szerzett, de ő is, ahogy a többiek, az első félidőben mutatott meggyőző teljesítményt. – Jól kezdtük a mérkőzést, egyáltalán nem voltunk megilletődve. Talán a végén a rutin döntött, nem sokszor játszunk ilyen szoros végjátékot, ebből tanulnunk kell és remélem, hogy fogunk is belőle. Egy pillanatra sem gondoltuk, hogy megvan ez a meccs, mégis csak a vb-4. ellen játszottunk. Van annyi vér a pucánkban, hogy összeszedjük magunkat és fel fogunk készülni rájuk a visszavágón – mondta a győri szélső.

Golovin Vlagyimir (Fotó: Mirkó István)

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány nem fedte el a gondokat, sőt, a tőle megszokott őszinteséggel világított rá a problémákra. – az elejétől kezdve tudtuk, hogy olyan meccset fogunk játszani, amelyen akár öt góllal is vezetünk majd, és ez lehet, hogy meglepetésként fog minket érni. De többször is hangsúlyoztam már, hogy hatvan percig tart a mérkőzés. Ha az eredményből indulunk ki, az utolsó három perc volt a kritikus, nagyon nehezen vállalkozott a csapat. Mindenki tovább passzolt, ahelyett, hogy lőtt volna. Ebből kell tanulni. Megint bebizonyosodott, hogy fiatal és rutintalan a csapatunk. Mi engedtük vissza a meccsbe a spanyolokat – értékelt Golovin.

is szóba került, a junior világbajnok átlövő epizódszerepet kapott a spanyolok ellen, és nehezen lehetett nem észrevenni, hogy nincsen csúcsformában. Több hibát is elkövetett, főleg a második félidőben. – Igen, mi is észrevettük, hogy önbizalomhiánnyal küszködik, természetesen próbálunk neki segíteni – mondta Golovin.

Az Eb-selejtezős csoport élén álló magyar és a spanyol válogatott szombat este Santanderben újra megmérkőzik egymással.

Borítókép: Lukács Viktória legszívesebben visszavágna a tatabányai vereségért (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.