„Ha Messit kifütyülik, akkor kinek fognak tapsolni?”

Az egykoron a Paris Saint-Germainnél is megfordult labdazsonglőr, Ronaldinho a francia futballklubnál szenvedő Lionel Messi védelmére kelt, valamint elmondta a véleményét Kylian Mbappé helyzetéről is.

Magyar Nemzet
2022. 03. 31. 13:36
PSG vs Girondins Bordeaux
epa09821245 Paris Saint Germain's Lionel Messi reacts during the French Ligue 1 soccer match between PSG and Girondins of Bordeaux at the Parc des Princes in Paris, France, 13 March 2022. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON Fotó: CHRISTOPHE PETIT TESSON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kylian Mbappénak három hónapja van hátra a Paris Saint-Germainnel kötött szerződéséből, és bár sokan kész tényként kezelik, hogy a francia világbajnok a Real Madridhoz igazol, a PSG-nél sem tettek le arról, hogy a klubnál tartsák a fiatal csillagot, a sportigazgató Leonardo szerint ezért bármire képesek.

A Paris Saint-Germainnek kulcsfontosságú lenne, hogy beváljon a terve, ugyanis a neves támadótriójából csupán Mbappé van jó formában idén. A 23 éves csatár 26 gólt szerzett idén minden sorozatban, miközben a rangsorban második Lionel Messinek mindössze hét találatra, Neymarnak pedig ötre futotta.

 

A PSG egykori játékosa, a franciáknál 2001 és 2003 között futballozó Ronaldinho éppen ezért bízik benne, hogy Mbappé meghosszabbítja a június végén lejáró szerződését.

– Azt gondolom, hogy maradni fog. A futballban sok dolog történhet egyik pillanatról a másikra. Ők hárman gyönyörű dolgokat hozhatnak létre együtt – vélekedett a legendás brazil labdarúgó. – Nem akarok tanácsokat osztogatni senkinek. Csak boldognak akarom látni a barátaimat, legyenek bárhol is. Ha mindhárman a klubnál maradnak, az fantasztikus dolog lenne mindenki számára, aki szereti a futballt. A világ három legjobb játékosát egy helyen akarja látni mindenki.

Mbappé 0,76 gólt szerzett meccsenként ebben az idényben, miközben Messinek csak 0,29 ez a mutatója. Tíz gólpassza mellett mindössze két találata van a francia bajnokságban – a 2005/06-os évad óta először fordulhat elő vele, hogy tíznél kevesebb gólt lő egy kiírásban.

Messi gyenge formája frusztrálja a PSG szurkolóit is, ennek hangot is adtak az együttes 3-0-s győzelme során, amikor az argentint, valamint Neymart is kifütyülték (a meccset négy nappal a Bajnokok Ligájából való kiesés után rendezték). Ronaldinhót sokkolta ez a reakció.

– Nem értettem, hogy mi történik. Ha kifütyülöd Messit, a világ legjobb játékosát, akkor kinek fogsz tapsolni? Egyszerűen érthetetlen volt az egész. Ez nem Messiről vagy Neymarról szólt. A szurkolók elégedetlenek voltak, hogy a csapat kiesett a Bajnokok Ligájából. Ők a PSG két leghíresebb játékosa, érthető, hogy többet gúnyolják őket, mint másokat. De én azt gondolom, hogy a szurkolók minden játékosra haragudtak, nem csak kettejükre. Hamarosan minden visszatér a megszokott kerékvágásba. Remélem, hogy nem sérül meg, mert minden évben nyer legalább egy trófeát a PSG-vel vagy a válogatottal. Azt is remélem, hogy Messi beilleszkedik, és ők hárman egy remek dolgot hoznak létre – tette hozzá a visszavonult futballista.

 

Borítókép: a PSG mezében (Fotó: EPA/Christophe Petit Tesson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.