Habkönnyű győzelemmel biztosítottuk az Eb-részvételt

Minden úgy történt, ahogy vártuk, leszámítva Planéta Szimonetta kisebb sérülését. A magyar női kézilabda-válogatott 30-18-ra legyőzte idegenben Portugáliát az Eb-selejtező-mérkőzésen. Pál Tamara személyében újoncot avatott Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány. A csoport záró találkozóját vasárnap Szlovákia ellen játssza a magyar válogatott.

Magyar Nemzet
2022. 04. 21. 21:32
Portugal vs Hungary
Háfra Noémit nehezen tudták tartani a portugálok Fotó: EPA/LUIS FORRA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A portugálok elleni hazai tízgólos győzelem biztosan emlékezetes marad Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány számára. Azon a tavalyi érdi találkozón mutatkozott be az ukrán származású szakember a felnőttválogatott élén. S mivel az a meccs semmilyen izgalmat nem tartogatott, okkal várhattuk, hogy a visszavágón sem érheti kellemetlen meglepetés a magyar csapatot. 

Nem kellett csalódni, csak nem a bosszantóan sok eladott labda adott okot az aggodalomra. Mellesleg mást is mutattak a játékosaink: Janurik Kinga megbízhatóan védett, rég nem látott lelkesedéssel vetette bele magát a meccsbe, a szélsők jó százalékban használták ki a helyzeteiket. Planéta Szimonetta nemcsak védekezésben, támadásban is megmutatta az erényeit. S amikor apró sérüléssel küszködve hagyta el – mint később megtudtuk, ideiglenesen – a játékteret, Golovin újoncot avatott. A győri nevelésű, jelenleg az MTK-t erősítő Pál Tamara állt be a pályára, és a megilletődöttség legapróbb jele nélkül tette a dolgát. Jóllehet nem volt nehéz dolga.

A 46. percre már kialakult a tízgólos különbség. Nem volt egy súlycsoportban a két csapat, Golovin olykor a három jobbkezessel való játékot és egyéb taktikai elemeket is gyakoroltathatott élesben a csapattal. Egy kérdés maradt a végére, meglesz-e a tízgólos különbség. Meglett, tizenkét gól lett a vége. 

Furcsa mód a válogatott legjobbja a tizenöt védést bemutató Janurik Kinga kapus volt. 

Portugália–Magyarország 18-30 (9-14), Eb-selejtező mérkőzés, Loule. A csoport állása: 1. Magyarország, 2. Spanyolország, 3. Szlovákia, 4. Portugália. 

A magyar válogatott vasárnap Szlovákia ellen Győrben fejezi be az Eb-selejtező sorozatot.  

Borítókép: Háfra Noémit nehezen tudták tartani a portugál védők (Forrás: EPA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.