Három kisfia inspirálja a Fehérvárra visszatért válogatott klasszist

Magosi Bálint hat év után igazolt vissza Fehérvárra, és egyből hatalmas sikerbe csöppent. A jégkorongcsapat fennállása óta először jutott be az osztrák bajnokság döntőjébe, a Salzburg elleni párharc kedden kezdődik. A válogatott játékost három kisfia inspirálja, s a csapat edzőjének, Kevin Constantine-nak az érdemeit ecseteli, noha az idény elején ő az elsőből a negyedik sorba került.

Magyar Nemzet
2022. 04. 03. 11:20
Magosi Bálint Forrás: (Fotó: Fehérvár AV19/Soós Attila)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Már az is nagy szerencse, hogy egyáltalán megkeresett a Fehérvár, de megkönnyítette a váltást, hogy majdnem mindenkit ismertem itt, így hamar be is fogadtak – idézte fel a fogadtatását a Hydro Fehérvár AV19-be visszatérve a magyar válogatott rutinos csatára, Magosi Bálint a Nemzeti Sportnak adott interjúban. – Az idény eleji öt egymást követő győzelmünk pedig csak hab volt a tortán, elképesztően pozitív légkört teremtett. Ehhez jön még, hogy vezetőedzőnk, Kevin Constantine roppant szigorú, ha a taktikai utasítások betartásáról van szó, ugyanakkor rendkívül közvetlen ember, aki minden szituációt példaértékűen kezel. Az idény előtt például odajött hozzám, és közölte, hogy nem akar buta kiállításokat látni, mert korábban jó néhány percet üldögéltem a büntetőpadon, és többször el is tiltottak. Hogy ezt a jövőben elkerüljük, írt egy kisokost, amely azt mutatta be, hogyan korcsolyázzunk az ellenfelünk mellé, hogyan tartsuk közben az ütőt, milyen magasra emelhetjük, és az idénykezdetkor ebből tesztet íratott velünk. Ezért én hálával tartozom neki, hiszen hogyan mutatna, ha százvalahány büntetőpercem lenne?! Ideje volt nekem is elkezdeni tényleg jégkorongozni…

Magosi Bálint Hári Jánossal és Anze Kuralttal egy sorban kezdte az idényt, aztán átkerült a negyedik ötösbe, de nem sértődött meg ezen.

– Megtisztelő volt, hogy az edzőnk harminckét éves korom ellenére is úgy gondolta, az első sorban a helyem. Akkor azt a feladatot kaptam, hogy klasszikus erőcsatárként nyissak teret Hárinak és Kuraltnak, ne törődjek a pontokkal, gólokkal, nem ez az elsődleges. Aztán megszületett a harmadik kisfiam, emiatt egy túrára nem utaztam el a csapattal, aztán a koronavírust is elkaptam. Ekkor került be a helyemre Brady Shaw, aki azóta is szüntelenül termeli a pontokat, és megállíthatatlan a kezdő támadósorunk. Minőségi változtatás! Az igazat megvallva, amikor aláírtam a szerződésemet, legvadabb álmaimban sem gondoltam, hogy bármi közöm lesz az első sorhoz! Negyedik sorosként úgy küldenek fel minket a jégre, hogy próbáljunk alkotni valamit, de a legfőbb küldetésünk, hogy tartsuk az eredményt. Leszegem a fejem, és azt csinálom, amit kérnek tőlem. Magyar viszonylatban tapasztalt játékos vagyok, így sokat tudok segíteni a fiataloknak, akik szerencsére kíváncsiak a véleményemre.

A Salzburg elleni döntőről a következőket mondta a 32 éves csatár.

– Kivételes játékosok alkotják a Red Bullt, egyáltalán nem lesz sétagalopp, de nem is lehetetlen küldetés. Az alapszakaszban ugyan háromszor kikaptunk tőlük, de egyszer nyertünk, tehát bizton állíthatjuk, nem legyőzhetetlenek. Ha valakinek, ennek a brigádnak sikerülhet föléjük kerekedni!

Borítókép: Magosi Bálint a két nagyobbik fiával (Fotó: Fehérvár AV19/Soós Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.