Nincs is ennél édesebb érzés: az Újpest ellen lehet bajnok a Fradi

Mivel a Puskás Akadémia szombat este csupán döntetlent (2-2) játszott a Fehérvár vendégeként, már a 29. forduló rangadóján, a derbin eldőlhet a bajnoki cím sorsa a labdarúgó NB I-ben. Ha ugyanis nyer a Fradi, akkor behozhatatlan, 13 pontos előnyre tesz szert. Az Újpest a hét közben ugyan kiesett a Magyar Kupából, a bajnokságban azonban három győzelemmel a háta mögött készül az ősi rivális, a címvédő, listavezető Ferencváros elleni vendégjátékra. A parázs hangulat előre borítékolható, hiszen telt ház fogadja a csapatokat a Groupama Arénában.

Magyar Nemzet
2022. 04. 24. 7:18
null
Budapest 20220130 Labdarúgás NB1 NBI UTE Újpest FC FTC Ferencváros Foto: Szabó Miklós Nemzeti Sport CROIZET YOHAN LONCAR STJEPAN Fotó: Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző két évben egyaránt a 30. fordulóban biztosította be a bajnoki címét a Fradi, idén már eggyel hamarabb, a 29. fordulóban ünnepelhet. A Puskás Akadémia ugyan egészen a 95. percig vezetett szombaton a Vidi vendégeként, ám akkor Stopira egyenlített 2-2-re, így jelenleg tíz pont a különbség a listavezető és a holtversenyben második helyezett felcsúti gárda, valamint a Kisvárda között.

Ha tehát nyer az Újpest ellen az FTC, 13 pontra hízik az előnye, amit négy forduló alatt már nem lehet ledolgozni.

Ez persze csak matek, mert tényleg csupán idő kérdése, mikor válik hivatalossá a Ferencváros sorrendben negyedik, összességében pedig harmincharmadik bajnoki aranyérme.

A fradisták persze nem is annyira titkon arról álmodnak, hogy már vasárnap ünnepelhetnek. Nincs is édesebb érzés nekik annál, mint ha az Újpest elleni sikerrel érnének célba. Ezzel magyarázható, hogy már a hét elején az utolsó darabig elfogyott minden jegy a vasárnapi rangadóra.

Az FTC ráadásul kimondottan sikeres a közelmúltban az Újpesttel szemben, a legutóbbi kilenc derbit megnyerte.

– A legutóbbi derbi nagyon fontos volt számunkra, hiszen az év első mérkőzését elveszítettük a Puskás Akadémia ellen. Végül egy megpattanó lövés után egyetlen gól döntött a javunkra – emlékezett vissza Sztanyiszlav a Ferencváros vezetőedzője az eddigi egyetlen, januárban megnyert budapesti derbijére a Fradi honlapjának nyilatkozva. – Az Újpest elleni meccs ezúttal is kulcsfontosságú lesz számunkra. Hallottuk, hogy telt ház lesz, remek hangulatra számítunk. Természetesen megnéztük az Újpest legutóbbi mérkőzéseit, látszik, hogy erősödött a csapat. Úgy gondolom, hogy a pillanatnyi forma ilyenkor nem számít, egy derbi előtt szerintem sosem lehet kijelenteni, hogy egyik vagy másik csapat a favorit. A tabellán elfoglalt helyezés vagy a papírforma egy dolog, minden a pályán dől majd el. Speciális pszichológiai felkészültséggel kell rendelkeznünk, de felkészültünk, készen állunk a mérkőzésre.

a Ferencváros válogatott kapusa nagyon készül a Ferencváros–Újpest rangadóra. Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

– Bízom benne, hogy tényleg szó szerint telt házas mérkőzés következik – ezt már a válogatott kapus, Dibusz Dénes mondta. – Minden adott ahhoz, hogy ez meglegyen: egy jó formában lévő Újpest, illetve egy olyan Ferencváros, amely begyűjtheti a bajnoki címet, ha a többi eredmény is úgy alakul, szóval biztos, hogy nagyon különleges vasárnap délután vár ránk. Remélem, hogy méltóképpen fogjuk zárni ezt a találkozót, a győri kupamérkőzés után már csak ez a meccs lebeg a szemünk előtt. Valóban kezd összeállni a csapat, ám azt gondolom, hogy még jócskán van a csapatban tartalék. A képességeket tekintve szerintem még ennél is jobb játékot és nagyobb dominanciát kellene nyújtanunk a pályán. Nemcsak bizonyos időszakokban, hanem akár egy egész mérkőzésen át.

Köszönjük válaszát!

Ön szerint ki nyeri a vasárnapi derbit?

  • 78%
  • 11%
  • 11%

Noha a Magyar Kupa elődöntőjében elbukott, az NB I-ben az Újpest az egyetlen csapat, amely a legutóbbi három fordulóban nem vesztett pontot, a legutóbbi nyolc mérkőzéséből hetet is megnyert.

NB I, 29. forduló:

Péntek:
MTK–Mezőkövesd 0-4 (0-2), Budapest, Hidegkuti Nándor Stadion, 1950 néző. Vezette: Berke. Gólszerzők: Sz. Drazsics (13.), Pillár (24.), Lukic (70.), Kis (83.). Kiállítva: Sluka (82., MTK)

Szombat:
Kisvárda–Debrecen 1-0 (0-0), Kisvárda, 1200 néző. Vezette: Zierkelbach. Gólszerző: Bumba (50., 11-esből)
ZTE–Paks 2-3 (2-1), Zalaegerszeg, 2063 néző, v.: Bogár. Gólszerzők: Tajti (20.), Ubochioma (38.), illetve Ádám (4., 59., 61.)
Fehérvár FC–Puskás Akadémia 2-2 (1-1), Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó, 3103 néző. Vezette: Bognár. Gólszerzők: Kodro (3.), Stopira (90+5.), ill. Zahedi (25., 53.). Kiállítva: Baluta (90+1.)

Vasárnap:

Vasárnap:
Ferencváros–Újpest 17.30 (tv: M4 Sport)
Gyirmót–Honvéd 19.30 (tv: M4 Sport+)

Borítókép: Az év elején Loncar góljával nyert a Fradi Újpesten (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.