Sallói Dániel két góllal és egy piros lappal főszereplő volt az MLS-ben

Sallói Dániel csapata, a Sporting Kansas City 2-1-re győzött a Colorado Rapids ellen az észak-amerikai profi liga, az MLS hétközi fordulójában, és a magyar válogatott csatár főszereplője volt a mérkőzésnek: szerzett két gólt, a lefújás előtt nem sokkal pedig kiállították.

Magyar Nemzet
2022. 05. 19. 16:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar idő szerint csütörtökön hajnalban magyar főszereplővel rendeztek meccset a tengerentúlon. Az észak-amerikai profi futball-ligában, az MLS-ben három magyar is szerepel, közülük most a Kansas City támadója, Sallói Dániel hívta fel magára a figyelmet. A Philadelphia Union középpályása, ebben az idényben szorgalmasan szállítja a gólokat, ám ezúttal bár végigjátszotta hazai pályán az Inter Miami elleni találkozót, ezúttal nem talált be, 0-0 lett a vége, Schön Szabolcs pedig szokás szerint a kispadról nézte végig, ahogyan csapata 2-1-re kikapott Vancouver-ben a Whitecapstől.

 

 

Ennél jóval eseménydúsabb és emlékezetesebb mérkőzést játszott a Sporting Kansas City házigazdaként a Colorado Rapids ellen. A csapat az előző hét bajnokijából egyet sem tudott megnyerni. Most azonban győzött, ráadásul sokat köszönhet Sallói Dánielnek. A magyar válogatott keretébe ismét meghívott magyar csatár a 24. percben két védő közül szépen kibújva szerzett vezetést. Ezt a Colorado kiegyenlítette, az 50. percben azonban ismét Sallói következett, és egy védelmi hibát követően a győztes gólt is belőtte.

A lefújás előtt azonban elszabadultak az indulatok a pályán, és Sallói sajnos ebben is főszerepet játszott: már a 96. percben járt a meccs – a Rapids ekkor már emberhátrányban harcolt az egyenlítésért –, amikor Sallói a felezővonal közelében szándékosan megrúgta a Colorado egyik játékosát, mire Lucas Esteves, a vendégek brazil hátvédje hátulról, rendkívül sérülésveszélyes módon hatalmasat lökött a magyar futballistán – mindkettőjüket kiállította a játékvezető, ahogy a Sallói védelmére kelő korábbi Barca-védőt, a már 2018 óta az SKC-t erősítő Andreu Fontast is.

 

Sallói első gólja 0.26-tól, a második 2.56-tól, a balhé 6.36-tól 

Így mindkét együttes kilenc játékossal fejezte be a mérkőzést, a Kansas City március óta először nyert meccset az MLS-ben, a három pontnak köszönhetően pedig elmozdult a Nyugati főcsoport utolsó helyéről. 

Borítókép: Sallói Dánielnek a meccs végéig volt oka a boldogságra (Forrás: Twitter/Sporting Kansas City)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.