Valter Attila csomagot cipel a Girón, ezért nem halad elég jól

Valter Attila nem beszél mellé, a Facebook-oldalán arról ír a keddi folytatás előtt, hogy elégedetlen az eddigi teljesítményével az olasz kerékpáros körversenyen. A Groupama–FDJ magyar versenyzője ugyanakkor fogadkozik, hogy a harmadik héten javítani fog. A magyar bringás az összetettben jelenleg az 51. helyen áll a Girón.

Magyar Nemzet
2022. 05. 24. 10:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szeretnék beszámolni az elmúlt napokról. A meseszerű rajt után már három győzelemnél jár a csapat és a legjobb sprinternek járó trikó is nálunk van, tehát minden rendben! – kezdi az értékelését majd ő maga teszi fel a kérdést: Vagy? Ami mögé egy szomorkás emodzsit biggyesztett, ami alapján a kérdést így is értelmezhetjük: vagy mégsem?

– Nehéz megfogalmazni azt, ami bennem volt, amióta elhagytuk Magyarországot. Ez a kép úgy jött velem szembe és beugrott valami: a mosolyt mintha otthon hagytam volna, de egy csomagot ugyanúgy cipelek minden szakaszon. Egy-két éve ez a teljesítmény teljesen rendben lett volna, de a mérce egyre feljebb van, megugrani pedig egyre komolyabb kihívás.

Egyelőre nem vagyok kibékülve az eredményeimmel, sokkal többre vagyok képes, de mindig nem alakulhat úgy a verseny, ahogy eltervezzük

– folytatja, de persze nem végződhet így a helyzetjelentés.

Az utolsó hétre, úgy érzem, sikerült lerakni ezt az extra csomagot, és van még esély, hogy kihozzam magamból a maximumot! Ami biztos, hogy egy nagy leckét kaptam azzal, hogy így alakult eddig a verseny. Görcsösen nem fog menni az eredményhajhászás, ezért mostantól minden percet megpróbálok kiélvezni a hátralévő héten!

A poszt vége pedig igazán jellemző a legmagasabban jegyzett magyar kerékpárosra: nem feledkezik meg a Giro másik két magyarjáról.

– Valamint innen is gratulálok Fetter Eriknek és Peák Barnabásnak, akik nagyon erőset mennek első Grand Tourjukon!

Az utolsó hét ígérkezik a legkeményebbnek a Girón, négy hegyi szakasz – ma történetesen Salo és Aprica között 206 km, három első kategóriás csúccsal –, majd zárásként egy időfutam vár a mezőnyre. Nagyon szoros az élmezőny, a végső győztest nehéz lenne megtippelni, többen esélyesek még a rózsaszínű trikóra.

Az összetett élmezőnye tizenöt szakasz után

1. Richard Carapaz (ecuadori, Ineos Grenadiers) 63:06:57 óra
2. Jai Hindley (ausztrál, BORA–hansgrohe) 7 másodperc hátrány
3. Joao Almeida (portugál, UAE) 30 mp h.
4. Mikel Landa (spanyol, Bahrain–Victorious) 59 mp h.
5. Domenico Pozzovivo (olasz, Intermarché–Wanty–Gobert Matériaux) 1:01 perc h.
…51. Valter Attila (Groupama–FDJ) 1:27:27 óra hátrány
…78. Fetter Erik (EOLO–Kometa) 2:07:13 ó h.
…122. Peák Barnabás (Intermarché–Wanty–Gobert Matériaux) 3:08:08 ó h.

Borítókép: Valter Attila lerakná a csomagot az utolsó hétre (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.