Dán védő a BL-selejtezőkre készülő Ferencváros legújabb szerzeménye

A magyar bajnok Ferencváros újabb légióssal gazdagította a keretét, a klub a harmincéves dán középső védővel, Rasmus Thelanderrel kötött szerződést.

Magyar Nemzet
2022. 06. 23. 15:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megvan a negyedik új légiósa a Ferencvárosnak: a magyar bajnok szerződtette Rasmus Thelandert. A dán védő harmincéves, rutinos légiós, hiszen korábban játszott már Görögországban és Svájcban is.

Rasmus Thelander 1991. július 9-én született Koppenhágában. Karrierjét a Harlev IF, illetve az Akademisk Boldklub színeiben kezdte, utóbbi lett az első profi klubja is 2010 januárjában. Ebben az egyesületben 2012-ig összesen 43 alkalommal lépett pályára a dán második vonalban, majd országon belül váltott, az élvonalbeli Aalborg BK-hoz szerződött. Első aalborgi korszakában, 2014-ben szerepelt az UEFA Európa Liga csoportkörében, majd egyenes kieséses szakaszának első körében is, de a BL-selejtezős tapasztalata is van már. Ekkor, a 2013/2014-es idényben tagja volt az Aalborg dán bajnok és kupagyőztes csapatának.

 

 

Az aalborgi évek között a légiós életet is megismerhette Rasmus Thelander, aki 2015 és 2017 között Görögországban a Panathinaikoszt, 2017–2018 között a svájci Zürichet, 2018 és 2019 között pedig a holland Vitesse gárdáját erősítette. Svájcban négy évvel ezelőtt kupagyőzelmet ünnepelhetett.
Három éve, 2019 nyarán tért vissza Aalborgba, ahol tavaly óta többször is csapatkapitányként is számoltak vele. Szerződése lejárt az eddigi munkaadójánál, így szabadon igazolható játékosként állapodott meg a Fradival.
A dán középső védő előtt a Ferencváros már szerződést kötött a mali Adama Traoréval, a holland Matts Knoesterrel és a francia Xavier Mercier-vel is.

Borítókép: Rasmus Thelander a bajnok legfrissebb szerzeménye  (Forrás: Fradi.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.