Ligetvári: A második félidőben addig támadtak, amíg gólt nem lőttek

A 35-33-ra elveszített BL-elődöntő után értékeltek a Telekom Veszprém férfi-kézilabdacsapatának a játékosai. Ligetvári Patrik a játékvezetők felfogásával nem volt kibékülve, Gasper Marguc szerint nem volt baj a veszprémiek hozzáállásával a Kielce ellen, de lehetett volna még jobban akarni a győzelmet. Momir Ilics edző a játékvezető kettős tevékenységét kritizálta.

Szilágyi
2022. 06. 18. 18:07
MARGUC, Gasper
Köln, 2022. június 18. Gasper Marguc, a Veszprém játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elõdöntõjében játszott Telekom Veszprém - Lomza Vive Kielce mérkõzésen Kölnben, a Lanxess Arenában 2022. június 18-án. MTI/Kovács Anikó Fotó: Kovács Anikó/MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Telekom Veszprém 35-33-ra kikapott a Kielce ellen a férfikézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében. A pályafutása első Final Fourján szereplő Ligetvári Patrik szerint a második félidő elején és közepén dőlt el a meccs.  Az első félidei jó játékot akartuk folytatni a szünet után, de támadásban több technikai hibát követtünk el, a játékvezetői felfogás a vége felé a Kielcét segítette: szinte addig vezették a támadásaikat, amíg nem szereztek gólt– mondta a veszprémi védekező-specialista.

Gasper Marguc hibátlanul lőtte a hétmétereseket, a szlovén szélső szerint a gyenge második félidei játék vezetett a Veszprém vereségéhez. – Az első félidei hajrát is beleszámítva 0-6-os szériával fordított a Kielce. A szerencse is őket segítette, és talán akaratban is felülmúltak minket, bár nem hiszem, hogy voltak nálunk hozzáállásbeli problémák – értékelt Marguc.

Sipos Adrián nem kertelt, kimondta azt, amire a társai csak utaltak. – A második félidőben nagyon rosszul játszottunk – mondta a tavaly nyáron Tatabányáról szerződtetett beálló. – Megbeszéltük a meccs előtt, hogy a futóteljesítményünk jobb lesz, még többet fogunk futni, de ez nem így lett, nem tudtunk gyors támadásokat vezetni. Nem játszottunk jól – fogalmazott Sipos.

Momir Ilics szerint rengeteg kiállítással sújtotta csapatát a játékvezetői kettős, és ez döntően hozzájárult a mérkőzés alakulásához. – Nem is tudom, hány percet játszottunk emberhátrányban (összesen 16 percet), de ez nem segített bennünket. Sajnáljuk az elszalasztott lehetőséget, de büszke vagyok a csapatra, hogy eljutott idáig. A bronzmeccsen mindenképpen szeretnénk javítani – értékelt a Veszprém edzője.

Borítókép: Marguc szerint a szünet után közvetlenül nem lett volna szabad elengedni a Kielcét (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.