Szerbia kiesett, Görögország lehet a mieink elődöntős ellenfele

Görögország a papírformának megfelelően simán, 16-11-re verte az Egyesült Államokat, Horvátország pedig az olimpiai bajnok Szerbiát múlta felül 14-12-re a hazai rendezésű vízilabda-világbajnokság első két negyeddöntőjében. A magyar válogatott este kilenckor játszik Olaszországgal, s ha továbbjut, az elődöntőben a görögökkel találkozik.

Magyar Nemzet
2022. 06. 29. 17:23
null
Vizes vb 2022 – Vízilabda Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok a meccs első felében jól tartotta magát, 7-7-tel fordultak a csapatok, utána azonban belelendültek a tokiói olimpián ezüstérmes görögök, s a folytatást 9-4-re hozták, végeredményben tehát 16-11-re nyerték meg a mérkőzést, s elsőként jutottak be az elődöntőbe.

Ezután következett a szerb–horvát délszláv rangadó. Az olimpia végeredménye alapján – a szerbek győztek, a horvátokat éppen a mieink verték ki a negyeddöntőben – a szerbek tűntek esélyesebbnek, csak hogy Dejan Szavics csapata jobban átalakult azóta. A nagy öregek közül Budapesten már nem játszik többek között a kapus Pijetlovics, Sztefan Mitrovics, valamint a mieink dolgát többször megkeserítő Prlainovics és Filipovics. A szerbek persze nélkülük sem gyengék, de támadásban azért hiányoznak a klasszisok, túl nagy teher hárul Mandicsra.

A horvátok szinte végig kézben tartották a szoros találkozót, félidőben egy góllal, 5-4-re vezettek, végül 14-12-re győztek, egyértelműen a kapus Toni Popadic volt a legjobbjuk, aki ötvenszázalékos hatékonysággal védett.

A horvátok 2005 óta zsinórban kilencedszerre elődöntősök, 2007 óta pedig mindig érmesek voltak a vb-n. Ezúttal Spanyolországgal vagy Montenegróval találkoznak a fináléba jutásért. A legutóbbi két olimpián aranyérmes szerbek az előző világbajnokságon, illetve a legutóbbi Európa-bajnokságon sem jutottak az elődöntőbe.

Vizes vb, férfivízilabda, negyeddöntők:

Görögország–Egyesült Államok 16-11 (3-1, 4-6, 3-0, 6-4)
Horvátország–Szerbia 14-12 (1-1, 4-3, 5-5, 4-3)
Spanyolország–Montenegró 19.30
Magyarország–Olaszország 21.00

Borítókép: Lazic lóbál, Mandics süllyedve figyel (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.