„Érezzük, hogy mit jelent ez a meccs a Fradi-családnak”

Henry Wingo akkora hangzavarra számít szerda este az Üllői úton, amilyet még soha nem tapasztalt. A Ferencváros amerikai labdarúgója már a Slovan Bratislava elleni Bajnokok Ligája-selejtező lázában ég, egyelőre nem foglalkozik a következő ellenféllel, de azt leszögezi, hogy a BL-csoportkör az idei célja a csapatának. A zöld-fehér csapat nem csak álmodozik, tesz is a céljaiért.

Magyar Nemzeta
2022. 07. 19. 11:56
null
Szlovákia Dunaszerdahely 20220119 Labdarúgás felkészülési mérkőzés DAC FTC Foto Nemzeti Sport - Török Attila A képen: Henry Wingo Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Henry Wingo még Szergej Rebrov idején csatlakozott a Ferencvároshoz, az amerikai védő a 2021 nyarán érkezett a bajnokcsapathoz. Azóta szerepelt a zöld-fehérekkel az Európa-liga csoportkörében, de idén, ahogy ezt a Ferencváros minden létező szinten kommunikálta, a Bajnokok Ligája csoportkör a cél. Wingo és csapata nem álmodozó típus, ez kiderült a védő Nemzeti Sportnak adott interjújából. – Nem álmodozunk a főtábláról, hanem elvárjuk magunktól, hogy eljussunk oda, ez pedig hatalmas különbség – nyilatkozta a 26 éves labdarúgó.

Wingo nem kíván előre szaladni az időben, mint ahogy azzal sem foglalkozik, hogy a svájci FC Zürich vagy az azeri Quarabag lenne-e jobb ellenfele a Ferencvárosnak a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében. A védő tisztában van a harminc éve lejátszott Slovan elleni botránymeccs krónikájával, ezért is mondta, hogy „érezzük, mit jelent ez a párosítás a Fradi-családnak, ennek szellemében alaposan felkészültünk az ellenfélre.”

A játékos szerepelt már telt ház előtt a Groupama Arénában, ismeri a stadion atmoszféráját. Véleménye szerint elképesztő hangulatban zajlik majd a szerdai találkozó. – Akkora hangzavarra számítok, amilyet még nem éltem át Fradi-meccsen. A tábor most lesz a leghangosabb, és ha valami, akkor a stadionunk atmoszférája nyomaszthatja az ellenfelet – mondta Henry Wingo.

A teljes interjút ITT lehet elolvasni.

Borítókép: Wingo elképesztő hangzavarra számít a Slovan ellen (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.