Szoboszlai Dominik tiszta vizet öntött a pohárba

Szoboszlai Dominik reagált a távozásáról szóló pletykákra. Az előző Bundesliga-szezonban a negyedik helyen végzett RB Leipzig középpályása maradni szeretne a jelenlegi klubjában.

Forrás: NSO2022. 07. 14. 11:16
Bayer 04 Leverkusen vs RB Leipzig
epa09895028 Leipzig's Dominik Szoboszlai (front) celebrates with teammates after scoring the 1-0 lead during the German Bundesliga soccer match between Bayer 04 Leverkusen and RB Leipzig in Leverkusen, Germany, 17 April 2022. EPA/RONALD WITTEK CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: RONALD WITTEK
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gerard Romero spanyol újságíró május végén arról számolt be, hogy Szoboszlai Dominik a spanyol első osztályú Real Sociedadhoz igazol. A futballista menedzsere, Esterházy Mátyás rögtön cáfolta az értesülést, és most a 21 éves középpályás is elismerte, jelenleg nem gondolkozik a váltáson.

– 2026-ig szól a szerződésem. Nem gondolkodtam azon, hogy bármit is csináljak. Ha valami történik, az megtörténik. De jelen pillanatban nem gondolkodom a váltáson – szemlézte a magyar válogatott játékos Bildnek adott interjúját a Laola1.at.

A fiatal futballista négyszer nyerte meg az osztrák bajnokságot korábbi csapatával, a Salzburggal, s a német lapnak elmondta, a célja a lipcseiekkel is bajnoki cím megszerzése.

Szoboszlai 2021 januárjában, 22 millió euróért igazolt a Leipzighez, amelynél az első fél idényében makacs sérülése miatt nem léphetett pályára. Debütálására a mögöttünk hagyott idény elején, tavaly augusztusban kerülhetett sor, azóta minden sorozatot figyelembe véve 44 mérkőzésen tíz gólt szerzett, és kilenc gólpasszt adott a Német Kupa-győztes „bikáknál”.

A Bundesliga elmúlt idényében 4. helyen végző Leipzig játékosai – köztük Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai – szombatig az ausztriai Aigen im Ennstalban edzőtáboroznak, ahol többek között az angol élvonalban szereplő Southamptonnal is összemérik erejüket.

Borítókép: Szoboszlai Dominik jól érzi magét Lipcsében (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.