Szoboszlai Dominik Magyarországon pihen, minden más hazugság

Spanyolországban arról írnak, hogy Szoboszlai Dominik még ezen a héten szerződést köt a Real Sociedad csapatával. A játékos menedzsere, Esterházy Mátyás erős reakciót adott a hírre. Megvizsgálva a 21 éves középpályás helyzetét, nem tűnik ésszerűnek az RB Leipzig hirtelen elhagyása.

Magyar Nemzet
2022. 05. 28. 8:35
RB Leipzig - Stuttgart / 20.08.2021 Leipzig, 20.08.2021, Red Bull Arena, Fussball Bundesliga, 2. Spieltag , RB Leipzig v
IMAGO-IMAGES-SPORTS/ Fotó: Imago Images/Roger Petzsche
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még márciusban dobta be, hogy Szoboszlai Dominiknek talán el kellene hagynia az RB Leipzig csapatát, mert nem érzi ott jól magát, nem kap elegendő játéklehetőséget.

Azóta némileg változott a helyzet, a Leipzig a tavasszal komoly terhelést kapott, hiszen a Bundesliga mellett az Európa-ligában az elődöntőig, a Német Kupában a döntőig menetelt, így Domenico Tedesco edző a magyar középpályásnak is több lehetőséget adott, noha továbbra is elsősorban csereként.

Egy ismert spanyol újságíró, Gerard Romero információja szerint a magyar játékos egy héttel azután, hogy a Leipziggel a Német Kupa megnyerését ünnepelte, még e hét végén San Sebastianba utazik, hogy aláírjon a Real Sociedad csapatához.

Érdekesség, hogy a Leipzig az El egyenes kieséses szakaszában találkozott a Sociedaddal, Szoboszlai mindössze tíz percet játszott a párharcban, de rövid idő alatt is sokat tett az első meccsen azért, hogy a német klub ne kerüljön hátrányba hazai pályán. A 80. percben 2-1-es spanyol vezetésnél állt be a Leipzigbe, a 81. percben pedig egy szép csel után tizenegyest harcolt ki.

A Szoboszlai–Real Sociedad házasságot ugyanakkor a sokat hivatkozott átigazolási szakértő, Frabrizio Romano szerint a játékos menedzsere, Esterházy Mátyás kategorikusan cáfolta, akit így idézett a Twitter-oldalán:

Természetes, hogy van érdeklődés az ügyfelem iránt, mivel nagyon jó idénye volt a Leipziggel. Jelenleg Dominik azonban Magyarországon pihen, és hétfőn csatlakozik a válogatotthoz. Minden más nem igaz.

Szoboszlai 2021 januárja óta az RB Leipzig labdarúgója, de az első fél évét sérülés miatt teljes egészében kihagyta a német klubnál, így a most véget ért idényben mutatkozott be a csapatban. Összesen 44 tétmérkőzésen tíz gól és kilenc gólpassz fűződött a nevéhez, és a végül a BL-indulást érő negyedik helyet megcsípő Leipzig sem szerepelt rosszul a két kupasorozatot is beleszámítva a képletbe. Elsőre egyáltalán nem volt ez rossz a 21 éves középpályástól, aki egyedül a játékpercekkel lehet elégedetlen. 

Összesen 2055 percet futballozott a Leipzigben, ami elosztva a mérkőzései számával, mindössze 46-47 perces átlagot jelent.

A 28 millió eurós piaci értékű Szoboszlai számára elsősorban a következő idény lehet a vízválasztó, amelyben ennél már érezhetően nagyobb szerepet kellene kapnia Lipcsében. Erre jó esélye is lehet, nemcsak azért, mert már tapasztaltabb lesz, hanem azért is, mert a Leipzig legjobbja, Christopher Nkunku valószínűleg távozik a nyáron, aminek köszönhetően előrébb léphetne a sorban.

Mindenesetre meglepő lenne, ha a 2026-ig érvényes szerződéssel rendelkező Szoboszlai nem maradna még legalább egy évadot a jelenlegi klubjában (hacsak nem kölcsönről lenne szó), kiindulva abból, hogy Esterházy vezetésével eddig milyen megfontoltan építették a pályafutását.

Borítókép: az RB Leipzig mezében (Fotó: Imago Images/Roger Petzsche)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.