A Debrecen védelme nagyon sokat segített a Mezőkövesdnek

A labdarúgó NB I csonka, 4. fordulóját egyelőre a Mezőkövesd és a Debrecen találkozója zárta le. A DVSC kezdett jobban, hamar vezetést szerzett, ám elképesztő védelmi hibái miatt a szünet előtt már kétgólos hátrányba került. A gyors felzárkózás után is sok ajándékot adott a hazai csapatnak, amely élt is ezek egy részével, és 4-2-re megnyerte a mérkőzést.

2022. 08. 22. 21:56
null
20220822 labdarúgás Mezőkövesd DVSC Foto:Dömötör Csaba Fotó: Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két nyeretlen csapat találkozott egymással, ráadásul a Mezőkövesd a tabella utolsó helyén állva érkezett erre a mérkőzésre. A Debrecen még nem is vesztett, de ez a három döntetlen aligha tette boldoggá a Loki híveit, ugyanakkor a Mezőkövesd még gyengébben rajtolt: egy Újpest elleni döntetlent követően kikapott Kisvárdán és Kecskeméten is. Supka Attila vezetőedző a klub honlapján nyilatkozva elmondta, nem érti a történteket, mert az ausztriai edzőtáborban elvégzett munka után ő úgy látta, nagyon is rendben és egyben van a csapata.

 

 

Most egy ideig folytathatta az értetlenkedést, ugyanis a Mezőkövesd gyorsan hátrányba került: Horváth passza után Szécsi Márkot hiába vette körbe több hazai játékos, a tizenhatos jobb sarka elől középre tört négy (!) ember között, majd jobbal 17 méterről nagyon pontosan a bal alsóba lőtt – 0-1.

A debreceniek még ki sem ünnepelhették magukat, amikor már szomorkodhattak is: a 13. percben több vendégvédő is hibázott, és Kis emelését Madarász Márk az ötös bal sarkától futtából, kapásból belsőzte a jobb alsó sarokba, szép gól volt – 1-1. És a házigazda vérszemet kapott: négy perccel később Kis nagyon rosszul passzolt a debreceni tizenhatos előtt, ám Szécsi szerencsétlenül nyúlt bele a labda útjába, az a középen helyezkedő Dino Besirovic elé perdült a lábáról, ő pedig 15 méterről, egyből a jobb alsó sarokba küldte – 2-1.

 

Fotó: Dömötör Csaba

Szinte minden gól lett, ami kapura ment… A DVSC-t szemlátomást kissé megzavarta a gyors fordulat, és egy ideig fölénybe került a házigazda. Később kiegyenlítődött a játék, és ebből szerzett újabb gólt a Mezőkövesd: a 35. percben egy jobbról, a felezővonaltól érkező ívelést Drazsics a tizenhatos jobb sarkánál roppant könnyedén vett át Baranyai mellett, egy csellel becsapta őt és a gyámoltalanul segíteni érkező Romancsukot is, egy lövőcselt követően eltolta a labdát a kilépő Megyeri előtt, majd a büntetőpont közeléből a bal alsó sarokba helyezett – 3-1.

Egészen elképesztő hibákat követett el a debreceni védelem, igaz, a másik oldalon is akadtak az élvonalhoz méltatlan megmozdulások. A szünet után pedig gyorsan felzárkózott a Debrecen: a 46. percben Bévárdi adott középre jobbról, a lendülettel érkező Bárány Donát fejese az ötös sarkánál Lukic fejét találta el, onnan pedig a bal alsó sarokba vágódott a labda – 3-2. Bárány a szünetben állt be csereként a vendégekhez, ez volt az első labdaérintése.

 

Fotó: Dömötör Csaba

Bár a Loki nyilván ment az egyenlítésért, a védekezése igen pocsék maradt, két hajmeresztő hiba után is gólt kaphatott volna, ha Drzsics, majd Salmeni eltalálja 20, illetve 16 méterről a csaknem üres kaput. A 65. percben viszont már a sors sem kegyelmezett meg a Debrecennek. Az előretörő Bobál labdát vesztett, Bévárdi a tizenhatoson belül álló Lagatorhoz passzolt, Bobál megtámadta a légióst, aki elképesztő lezserséggel belerúgta a labdát, és amikor a hazai játékos lefordult volna, lerántotta – tizenegyes. A büntetőből Besirovic a jobb sarokba lőtt – 4-2. A máodik félidőre beállt Dusan Lagator igazán emlékezetesen debütált a magyar élvonalban…

Csereként állt be Cseke Benjamin is, ő a hazai csapatba, de már a 80. percben le kellett vonulnia a pályáról, mert nagyon rossz ütemben, durván lépett oda Manrique-nek, és Erdős József játékvezető a VAR figyelmeztetése után videózott, majd jogosan kiállította a kövesdi futballistát. Ez azonban már mit sem számított, a roppant gyenge Debrecen sok ajándékot adott az ugyancsak nem acélos Mezőkövesdnek, amely élt is a lehetőséggel.

 

NB I, 4. forduló
Péntek

Puskás Akadémia–Kecskemét 1-1 (0-1), Felcsút, Pancho Aréna, 980 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Szabó A. (öngól, 86.), illetve Szuhodovszki (3.). Kiállítva: Zeke (Kecskemét, 79.)

Vasárnap
ZTE–Kisvárda 1-3 (1-1), Zalaegerszeg, 2062 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Tajti (11-esből 27.), illetve Camaj (11-esből 30.), Melnik (57., 86.)

Vasas–Bp. Honvéd 1-2 (1-1), Illovszky Rudolf Stadion, 1300 néző, jv.: Bognár Tamás. Gólszerzők: Hidi (11.), illetve Hennin (35.), Lukics (65.)

Hétfő
Mezőkövesd–Debrecen 4-2 (3-1), Mezőkövesd, 1600 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Madarász (13.), Beirovic (17., 11-esből 65.), Drazsics (35.), illetve Szécsi (7.), Bárány (46.). Kiállítva: Cseke (Mezőkövesd, 80.)

A Paks–Ferencváros és a Mol Fehérvár–Újpest mérkőzést későbbre halasztotta az MLSZ versenybizottsága.

Borítókép: A debreceniek okkal szomorkodtak, sokszor ők hozták helyzetbe az ünneplő kövesdieket (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.