Élő közvetítés
Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Az anyák után a fiúk is egymás ellen játszottak

Brandon Holt, a világranglista 303. helyén álló amerikai teniszező története meseszerű. A korábbi kétszeres US Open-bajnok, Tracy Austin gyermeke legyőzte a US Open 10. kiemeltjét, Taylor Fritzet. A legyőzött édesanyja, Kathy May annak idején több meccset is játszott Holt édesanyjával. A fiúk sem tegnap kezdték a rivalizálást: junior korukban végig versenyeztek egymással, és együtt gyakoroltak a carsoni USTA edzőközpontjában.

Magyar Nemzet
2022. 08. 30. 15:16
2022 US Open - Day 1
NEW YORK, NEW YORK - AUGUST 29: Former tennis player Tracy Austin greets her son Brandon Holt of the United States after his victory over Taylor Fritz of the United States during the Men's Singles First Round on Day One of the 2022 US Open at USTA Billie Jean King National Tennis Center on August 29, 2022 in the Flushing neighborhood of the Queens borough of New York City. Matthew Stockman/Getty Images/AFP (Photo by MATTHEW STOCKMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: MATTHEW STOCKMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 24 éves amerikai Brandon Holt tündérmeséje hollywoodi történet. Januárban még a 924. helyen állt a világranglistán, akkoriban épült fel a pályafutását veszélybe sodró kézműtétéből, de nem adta fel. Elindult a Los Angeles-i otthonából a mexikói Cancún felé, hogy zsinórban három ITF-versenyen indulhasson. Az újrakezdést siker koronázta, Holt mindhárom viadalt megnyerte. Látványosan feljebb kapaszkodott a világranglistán, az év utolsó Grand Slam-versenyén, a jelenleg zajló US Openen a selejtezőről küzdötte fel magát a főtáblára.

Az első fordulóban jó barátja, korábbi társa a carsoni USTA edzőközpontjában, a 10. helyen kiemelt Taylor Fritz volt az ellenfele. A végeredmény meglepően simán alakult: ugyan az első szettet a jóval esélyesebb Fritz nyerte 7:6-ra, de Holt fordított, 7:6, 6:3, 6:4-re nyerte meg a második, a harmadik és a negyedik szettet.

Majd kiment ünnepelni az édesanyjához, aki nem akárki: a korábbi kétszeres US Open-győztes, a Flushing Meadowsban 1979-ben és 1981-ben is diadalmaskodó Tracy Austin. A legyőzött édesanyja  kisebb nyomot hagyott a sportág történetében, de érdekes adalék, hogy Kathy May, a korábbi top 10-es játékos többször is edzőpartnere volt Austinnak. Nem találják ki, hogy hol: Carsonban. Ott, ahol később a gyerekeik is együtt edzettek.

Borítókép: Holtnak az édesanyja, a kétszeres US Open-győztes édesanyja is gratulált (Fotó: Getty Images)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.