időjárás 2°C Elza 2023. december 1.
logo

Az anyák után a fiúk is egymás ellen játszottak

Magyar Nemzet
2022.08.30. 15:16
Az anyák után a fiúk is egymás ellen játszottak

Brandon Holt, a világranglista 303. helyén álló amerikai teniszező története meseszerű. A korábbi kétszeres US Open-bajnok, Tracy Austin gyermeke legyőzte a US Open 10. kiemeltjét, Taylor Fritzet. A legyőzött édesanyja, Kathy May annak idején több meccset is játszott Holt édesanyjával. A fiúk sem tegnap kezdték a rivalizálást: junior korukban végig versenyeztek egymással, és együtt gyakoroltak a carsoni USTA edzőközpontjában.

A 24 éves amerikai Brandon Holt tündérmeséje hollywoodi történet. Januárban még a 924. helyen állt a világranglistán, akkoriban épült fel a pályafutását veszélybe sodró kézműtétéből, de nem adta fel. Elindult a Los Angeles-i otthonából a mexikói Cancún felé, hogy zsinórban három ITF-versenyen indulhasson. Az újrakezdést siker koronázta, Holt mindhárom viadalt megnyerte. Látványosan feljebb kapaszkodott a világranglistán, az év utolsó Grand Slam-versenyén, a jelenleg zajló US Openen a selejtezőről küzdötte fel magát a főtáblára.

Az első fordulóban jó barátja, korábbi társa a carsoni USTA edzőközpontjában, a 10. helyen kiemelt Taylor Fritz volt az ellenfele. A végeredmény meglepően simán alakult: ugyan az első szettet a jóval esélyesebb Fritz nyerte 7:6-ra, de Holt fordított, 7:6, 6:3, 6:4-re nyerte meg a második, a harmadik és a negyedik szettet.

Majd kiment ünnepelni az édesanyjához, aki nem akárki: a korábbi kétszeres US Open-győztes, a Flushing Meadowsban 1979-ben és 1981-ben is diadalmaskodó Tracy Austin. A legyőzött édesanyja  kisebb nyomot hagyott a sportág történetében, de érdekes adalék, hogy Kathy May, a korábbi top 10-es játékos többször is edzőpartnere volt Austinnak. Nem találják ki, hogy hol: Carsonban. Ott, ahol később a gyerekeik is együtt edzettek.

Borítókép: Holtnak az édesanyja, a kétszeres US Open-győztes édesanyja is gratulált (Fotó: Getty Images)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.