Úgy lett, ahogy megjósoltuk: Lékai itthon váltott, a Fradihoz igazolt

A férfi kézilabda NB I legutóbbi kiírásában negyedik helyezett Ferencvárosnál folytatja pályafutását a 147-szeres magyar válogatott irányító, Lékai Máté. A korábbi veszprémi játékos kétéves szerződést kötött az Európa-liga selejtezőjében érdekelt klubbal.

2022. 08. 02. 20:38
Forrás: Fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először két hete a Nemzeti Sport online felülete számolt be arról, hogy parkolópályára került a klubjában. Momir Ilics edző nem is csinált titkot abból, hogy a 147-szeres válogatott játékosra nem számít, a bajnoki döntő második mérkőzésére nem nevezte be a klubot nyolc éve szolgáló irányítót, és a kölni Bajnokok Ligája Final Fourban is csak epizódszerep jutott a 34 éves játékosnak.

A sportnapilap lengyelországi forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a Wisla Plock érdeklődik a játékos iránt, de Lékai felesége, a kereskedelmi televíziókban műsorvezető Kiss Ramóna magyarországi feladatai miatt a család elvetette a költözés lehetőségét. Lapunk úgy értesült, hogy nincs napirenden Lékai külföldi szerződése, ugyanakkor forrásaink egybehangzóan állították: itthon két csapat, a Balatonfüred és a Ferencváros jelezte, hogy szívesen foglalkoztatná a tapasztalt irányítót. 

Az elmúlt hétvégén felgyorsultak az események. A Telekom Veszprém a csapat felkészülése előtt a honlapján tudatta, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Lékai Mátéval. Mindezek után várható volt, hogy még a héten bejelenti az irányító leigazolását az új klubja. Ezt végül Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke tette meg a közösségi oldalán. 

A férfi kézilabda NB I előző szezonjában negyedik helyen végzett Ferencváros idén az Európa-liga selejtezőjében indul. Lékai rutinja sokat érhet az új edző, a felnőtt élvonalbeli szinten zöldfülű, Pásztor István vezetésével készülő csapatnak.

Borítókép: Lékai Máté a Ferencvárosban folytatja pályafutását (Fotó: Fradi.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.