időjárás 18°C Amália 2022. október 7.
logo

Labdarúgóink helyett Orbán Viktor a téma Németországban

Szalay Attila (Lipcse)
2022.09.23. 15:45
Labdarúgóink helyett Orbán Viktor a téma Németországban

Németország legnagyobb napilapja három sporthírt is a címlapján kezel a pénteki számában, de a magyarok elleni esti Nemzetek Ligája-meccs nem ilyen kiemelt téma. Marco Rossi válogatottja helyett Orbán Viktor Lipcsébe érkezésével és az erőszakosnak nevezett magyar szurkolókkal foglalkoznak.

Michael Schumacher volt ügynökének, Willi Webernek a 80. születésnapja, a teniszlegenda Roger Federer pályafutásának utolsó fellépése és a hererákkal diagnosztizált Hertha-futballista is sporthírként kívánkozott a címlapra a Bild mai számában.

A Németország–Magyarország futballmeccs viszont csak a sportoldalakon kapott helyett, igaz, ott kétoldalas összeállításban írnak, ha nem is magáról a meccsről, de annak apropóján legalább a német válogatottról.

A Bild nem foglalkozott túl sokat a magyar válogatottal

A csoportelsőként Lipcsébe érkező magyarokról szinte szó sem esik, mindössze Marco Rossi csapatának várható összeállítását közlik (a Bild szerint: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy Á., Styles, Kerkez – Szoboszlai, Gazdag – Szalai Á.), és ezenfelül egy apró hír szól a vendégekről.

Annak főszereplője is Orbán Viktor, akinek a fotójával illusztrálták a rövid írást, amelyből kiderül, hogy a miniszterelnök Lipcsébe érkezik, és a helyszínen szurkol a magyar válogatottnak. Mint írják, a különleges vendég nagy futballrajongó, és sokat invesztált a magyar labdarúgásba.

Ezenfelül arról írnak, hogy 1600 magyar drukker várható a stadionba (mi kétezerről tudunk), akiknek egy része a Bild szerint erőszakosnak minősíthető.

Megszólal még a Lipcsében futballozó Szoboszlai Dominik, akitől az alábbi mondatot idézik: „Szerintem sehol nincs jobb csapatszellem, mint nálunk, és egyetlen nemzetnek sincsenek lelkesebb szurkolói.”

A Bild ennyit ír a magyar válogatottról, az viszont biztos, hogy Hans-Dieter Flick német szövetségi kapitány és csapata komolyabban veszi a mieinket, hiszen a sajtótájékoztatón ő és az RB Leipzig támadója, Timo Werner is dicsérte a csapatot.

A városban sétálva beszélgettünk német drukkerekkel is, akik ugyancsak tisztelik a magyar válogatottat. Három német mezben sétáló férfit szólítottunk le, a két idősebb egyből a fiatalabb társukhoz irányította az angolul megfogalmazott kérdésünket, és ő készséggel válaszolt.

– Nem lipcseiek vagyunk, Türingiából jöttünk a meccsre, úgyhogy csak felületesen ismerjük a Leipzig játékosait, de azt tudjuk, hogy Gulácsi, Szoboszlai és Orbán ott játszanak. Ott voltunk júniusban Budapesten és tavaly az Eb-n Münchenben is a magyarok ellen, mindkétszer jó meccs volt. Most is kemény mérkőzésre számítok, de szerintem nyerünk, mert a csapat nagyon motivált. A tippem 2-0 nekünk. A gólszerzők? Thomas Müller és Leroy Sané – jósolta a német drukker.

Hamarosan kiderül, hogy igaza lesz-e.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök magyar szurkolókkal (Forrás: Facebook)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.