A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

A német kapitány szerint Marco Rossi fantasztikus munkát végez

Csütörtök kora délután Frankfurtban tartotta meg a pénteki Magyarország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját a német labdarúgó-válogatott. A koronavírusos Manuel Neuer helyén a Barcelona kapusa véd majd, a csapatkapitány kiléte titok, az viszont nem, hogy Hans-Dieter Flick nagyra tartja a magyar szövetségi kapitány munkáját.

Magyar Nemzet
2022. 09. 22. 13:44
Training national team
Training national team Fotó: SEBASTIAN GOLLNOW
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német újságírók kérdéseiből olybá tűnt, hogy Németországnak már egyetlen mérkőzése sincs hátra a katari világbajnokságig, ugyanis többet faggatták Hans-Dieter Flicket a november végén kezdő tornát illetően, mint a Magyarország elleni lipcsei meccsről.

A vb mellett népszerű téma volt még, hogy a német keretben felütötte a fejét a koronavírus-járvány, ugye Manuel Neuer kapus és Leon Goretzka is kiesett fertőzés miatt. Felvetődött a játékosok felelőssége, hiszen a Bayern sztárjai az Oktoberfesten ünnepeltek az elmúlt hét végén.

– Ez egy normális helyzet, hiszen ha valaki megfázik, az is otthon marad, hogy megpróbálja kikúrálni magát. Természetesen igyekeznünk kell csökkenteni a találkozások számát, de az élet nem állhat meg, nem korlátozhatunk le mindent – védte meg labdarúgóit megértően Flick.

A német szövetségi kapitány elárulta, hogy Neuer helyett a Barcelona kapusa, Marc-André ter Stegen véd majd a magyar válogatott ellen, azt viszont nem volt hajlandó felfedni, ki lesz a csapatkapitány. – Általában úgy szokott lenni, hogy ha Manuel nincs velünk, az a kapitány, akinek a legtöbb meccse van a válogatottban, meglátjuk majd, hogy ki lesz az.

Talán Flick is kellemetlennek érezte, hogy a magyar válogatottról nem kérdezik, ugyanis egy újabb Katarra vonatkozó kérdésre adott válaszában magától kanyarodott rá a pénteki ellenfélre: – Katarban minden csapat számára ugyanazok lesznek a feltételek, már megbeszéltük, hogy fogunk majd ott edzeni, de a felkészülésben nagyon fontos az előttünk álló két meccs a Nemzetek Ligájában, 

elsőként Magyarország ellen, amelynek élén Marco Rossi fantasztikus munkát végez. Taktikusak, fegyelmezettek, nagyon kevés helyet hagynak az ellenfélnek. Tudjuk, hogy mi kell egy ilyen stabilan védekező csapat kijátszásához. Ki fogjuk használni ezt a két meccset, szeretnénk megnyerni a csoportot és bejutni a négyes döntőbe.

Hans-Dieter Flick a magyar válogatott NL-meccsek után a nemzeti csapattól visszavonuló csapatkapitányáról, Szalai Ádámról is ejtett néhány gondolatot: – Nagyon jól meg tudja tartani a labdát és gólveszélyes is. Kár, hogy befejezi, de nyilvánvaló, hogy valamikor eljön ez az idő. Nagyszerű profi, akinek nemcsak a pályán, hanem azon kívül is megvan a véleménye, emiatt mindig nagyra becsültem. A legjobbakat kívánom neki, de remélem, hogy ettől függetlenül a három pont a miénk lesz, és talán Olaszország ellen eredményesen fog búcsúzni.

A német sajtótájékoztató másik szereplője Timo Werner volt, aki az RB Leipzigben Gulácsi Péter, Szoboszlai Dominik és Willi Orbán csapattársa, így nagy rálátása van a magyar válogatottra.

– Sokat hallottam már tőlük a csapatukról, nagyon szervezett játékot játszanak – fogalmazott Werner. – Mindenki küzd a másikért, a magyarok ezért ennyire veszélyesek, de egyénileg is nagyon jók. Talán Magyarországról nem mindenkinek az egyéniségek jutnak az eszébe, de például a három lipcsei csapattársam nagyon magas szintet képvisel. A magyarok a kompakt védekezésből gyorsan kapcsolnak át támadásba, ezt az előző egymás elleni meccsünkön és a tavalyi Eb-n is lehetett látni. Próbáljuk a saját játékunkat játszani.

A Németország–Magyarország NL-mérkőzést pénteken 20.45-kor rendezik Lipcsében.

Borítókép: Hans-Dieter Flick a német válogatott edzésén (Fotó: Sebastian Gollnow)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.