időjárás 1°C Elza 2022. december 1.
logo

Milák Kristóf legnagyobb riválisa kriptovalutával házal?

Magyar Nemzet
2022.09.12. 09:20
Milák Kristóf legnagyobb riválisa kriptovalutával házal?

Caeleb Dressel nemrég jelentette be, hogy visszatér a medencébe, így bepótolhatja a Milák Kristóf ellen a júniusi budapesti világbajnokságon elmaradt, várva várt csatáját is 100 méteres pillangóúszásban. Jelenleg azonban más gondjai akadnak az amerikai sztárnak: feltörték Dressel hivatalos Twitter-fiókját, és komolyan visszaélnek vele.

Kriptovaluta-befektető és drágakővadász lett Caeleb Dressel a hivatalos Twitter-fiókja szerint, ebből persze egy árva szó sem igaz.

Feltörték a hétszeres olimpiai és tizennégyszeres világbajnok úszó fiókját, mindössze néhány héttel azután, hogy a korábbi szintén amerikai sztárúszó, Ryan Lochte Twitter-profiljával ugyanez történt, és kriptoajándékokról szóló posztokat kezdett el megosztani.

Még Dressel profilképét is megváltoztatták, most egy másik férfi látható rajta, de a név nem változott. A 26 éves úszó menedzsmentje megerősítette, hogy feltörték Dressel fiókját, nem ő teszi közzé a kriptovalutáról szóló bejegyzéseket, és óvatosságra intették a követőket.

Dressel egyébként a fiók feltörése előtt nem volt aktív a Twitteren, így mindössze 90 ezer követője volt (amerikai léptékben ez kevés, az Instagramon 678 ezren követik), és amióta a múlt héten megjelentek a furcsa posztok, ez a szám is drasztikusan csökkenni kezdett, cikkünk megjelenésekor már kevesebb mint 80 ezren voltak.

Szóval Dressel korábban törölte az összes bejegyzését a Twitteren, amit 2020-ban az Instagramon is megtett. A júniusi budapesti vb-ről való váratlan visszalépése után egyébként is hónapokra eltűnt a színről, alig több mint egy hete jelentette be, hogy visszatér az úszáshoz.

Lochte fiókjának egyébiránt a felhasználónevét is megváltoztatták a csalók, de ő valószínűleg már visszaszerezte az irányítást a profilja felett, legalábbis a név azóta helyreállt, bár még nem törölték róla az összes közzétett kriptovaluta-bejegyzést.

Borítókép: Caeleb Dressel a 2022-es budapesti vb-n júniusban (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.