időjárás 4°C Natália 2022. december 9.
logo

A Ferencváros játékosai csak saját magukat hibáztatják a vereségért

Magyar Nemzet
2022.10.06. 21:30 2022.10.07. 10:45
A Ferencváros játékosai csak saját magukat hibáztatják a vereségért

A Ferencváros az Európa-liga csoportkörének a 3. fordulójában elszenvedte az első vereségét, 4-1-re kikapott Belgrádban a Crvena zvezdától. A mérkőzés után három játékos is roppant önkritikusan fogalmazva nyilatkozott, és azt ígérték az M4 Sport kamerája előtt, hogy a jövő heti visszavágón feledtetik ezt a kudarcot.

Parádés gólokat lőtt a Crvena zvezda a Ferencváros ellen, miután egy vitatható tizenegyessel vezetést szerzett, 4-1-lett a vége Belgrádban a hazai csapat javára. A Fradinak a második félidőben volt egy gyengébb időszaka, de olykor esélye nyílt a szorosabb eredményre is, mindenesetre a jövő heti visszavágón a magyar bajok bebizonyíthatja, hogy tényleg nincsen három gól különbség a két csapat között.

 

 

– Sajnos nem arról volt szó, hogy nekik minden sikerült, nekünk pedig semmi sem, mert mi alig dolgoztunk ki lehetőségeket a gólszerzésre – mondta önkritikusan Dibusz Dénes, a csapat kapitánya az M4 Sport kamerája előtt a lefújás után. – Nemigen volt lehetőségünk a jobb eredményre, pedig az első gólig kiegyenlített játék zajlott a pályán, több-kevésbé megvalósítottuk, amit akartunk, de már akkor is akadtak gondjaink. Kangát nem tudtuk kivenni a játékból, szabadon szervezhetett, és a tizenegyes megváltoztatott mindent, majd kaptunk még egy gólt. A szünetben úgy voltunk, hogy meg kell próbálni mindent az egyenlítésért, de ebből szinte semmi sem látszott a pályán. Több olyan labdavesztésünk volt, amelyből az ellenfél kontrázni tudott. Az utolsó húsz percet leszámítva nem is voltak jó támadásaink, akkor a cserék után már kontrolláltuk a játékot, eltaláltuk a kapufát, szépítettünk is, de el kell ismernünk, hogy a Crvena zvezda ilyen különbséggel is megérdemelten nyert. Talán jó is, hogy így alakult, mert felébredünk ettől az eredménytől. Több kell tőlünk ahhoz, hogy otthon nyerni tudjunk, sajnálom, hogy csalódást okoztunk a szurkolóinknak.

 

BOLI, Franck
Fotó: Koszticsák Szilárd

Botka Endre, aki botcsinálta balhátvédként nem élete meccsét játszotta most Belgrádban, sokkal szűkszavúbban értékelt:

– Ma sajnos semmi sem működött a játékunkban. Nem voltunk szervezettek, nem küzdöttünk annyira, mint kellett volna, de szerencsére a jövő héten tudunk javítani. Fontos, hogy élesebbek legyünk, mint most voltunk. Rossz érzés, hogy gyengén futballoztunk, nem kesereghetünk azon, hogy volt öt helyzetünk, amit nem rúgtunk be. Az az igazság, hogy langyosak voltunk.

Kristoffer Zachariassen szerezte a Ferencváros becsületgólját, amelynek semmi jelentősége nem volt, és ennek megfelelően ő sem boldogan nyilatkozott:

– Csalódottak vagyunk, mert nem a legszebb arcunkat mutattuk. Amikor azt mutatjuk, akkor szinte mindig nyerünk, de most megérdemeltük a vereséget. Tudtuk, hogy más hangulat fogad itt minket, mint fogadott Monacóban, de ez nem számít, hiszen ehhez is hozzászokhattunk már, erre nem foghatjuk a kudarcot. Ha csak az átlagot nyújtjuk, most ponttal mehetnénk haza, de ennél sokkal karakteresebben kell futballozni. Természetesen a Groupama Arénában más meccset játszunk majd, van mit bizonyítanunk.

Borítókép: Egy szomorú pillanat a Fradi kapuja előtt (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.