A Fradi játékosa sem segített, kiesett a Barcelona a BL-ből

Az Internazionale magabiztosan érvényesítette a papírformát a Viktoria Plzen ellen, a csehek elleni 4-0-s győzelmével pedig a milánói klub bebiztosította helyét a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Ezzel párhuzamosan az is eldőlt, hogy a Barcelona egymás után második idényben is csak az Európa-ligában szerepelhet tavasszal. A Bayer Leverkusen kiesése is úgy vált biztossá, hogy még pályára sem lépett az ötödik fordulóban.

Magyar Nemzet
2022. 10. 26. 20:35
Inter Milan Viktoria Plzen Champions League Alessandro Bastoni Fortune Bassey
Internazionale Plzen Bajnokok Ligája Alessandro Bastoni Fortune Bassey Fotó: UEFA.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona még pályára sem lépett a Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, de máris kiesett. A katalánoknak a Viktoria Plzenben kellett volna bízniuk, ám a cseh csapat nem tudta borítani a papírformát, 4-0-ra kikapott az Internazionale vendégeként.

Pedig a mérkőzés elején kontrából lehetőség nyílt a Plzen előtt, hogy vezetést szerezzen, de a Ferencvárostól kölcsönkapott támadó, Fortune Bassey elönzőzte a lehetőséget, pedig társával ketten vezethették a labdát egyetlen milánói védőre.

Az Inter mezőnyfölénye ellenére sok hibával játszott, de végül a harmincötödik percben megszerezte a vezetést: Henrih Mhitarjan fejjel volt eredményes. Az örmény labdarúgó a hét végén rendkívül különös módon szerezte meg első gólját a milánói klub mezében, azt viszont gyorsan követte a második.

A gól pedig megnyugtatta az Intert, innentől kezdve tényleg egyértelműen érződött a milánóiakon, hogy ezt a meccset már nem engedik ki a kezükből. Edin Dzeko ismét elemében volt: a bosnyák támadó mindkét félidőben betalált, így karrierje során tíz meccsen már tizenkétszer volt eredményes a Plzen ellen, egyetlen más klubot sem szomorított el ennyiszer.

A hajrában még annak is örülhettek az Inter-szurkolók, hogy augusztusi sérülése óta először, néhány perc erejéig pályára léphetett Romelu Lukaku, aki nyáron tért vissza Milánóba a Chelsea-től. Sőt, ha már játszott, gólt is lőtt, ő állította be a 4-0-s végeredményt.

Az Inter sima győzelmével bebiztosította továbbjutását, míg a Plzen vereségével az is eldőlt, hogy a cseh csapat zárja utolsó helyen a BL halálcsoportját. Mindez azt jelenti, hogy a Barcelona sorsa is eldőlt: a katalánok a hátralévő mérkőzések eredményétől függetlenül harmadikként zárják a négyest, így egymás után a második szezonban is csak az Európa-ligában szerepelhetnek tavasszal.

A másik kora esti mérkőzésen a már biztos továbbjutó Club Brugge alapos verést kapott hazai pályán az FC Portótól. A portugálok nagy lépést tettek a továbblépés felé, s akár még este ki is szurkolhatják azt, ehhez arra lenne szükségük, hogy az Atlético Madrid ne nyerjen a Bayer Leverkusen ellen. A németek a Porto győzelme következtében úgy léphetnek pályára, hogy már legfeljebb az El-beli folytatásban reménykedhetnek.

Bajnokok Ligája, 5. forduló

B csoport
Club Brugge–FC Porto 0-4

A csoport állása: 1. Brugge 10 pont/5 meccs (továbbjutott), 2. Porto 9/5, 3. Atlético Madrid 4/4, 4. Bayer Leverkusen 3/4.

C csoport
Internazionale–Viktoria Plzen 4-0

A csoport állása: 1. Bayern München 12 pont/4 meccs (továbbjutott), 2. Inter 10/5 (továbbjutott), 3. Barcelona 4/4 (az El-ben folytatja tavasszal), 4. Plzen 0/5 (kiesett).

Borítókép: Fortune Bassey (fehérben) sem hozott szerencsét a Plzennek és a Barcelonának (Fotó: UEFA.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.