Détári Lajos látja, melyik csapat lett a világbajnokság favoritja

Détári Lajosnak két csoportkör után a franciák tetszenek a legjobban, szerinte eddig kiemelkednek a mezőnyből. A Magyar Nemzet szakkommentátora továbbra is szurkol a németeknek, ám félti is őket, mert nem látja, ki léphetne elő vezéregyéniséggé. Az egykori világválogatott magyar futballista szerint a legnagyobb csalódást a belgák okozták.

2022. 11. 29. 14:14
null
Budapest 20141128 Labdarúgás 2014 ősz Interjú Détári Lajos világválogatott labdarúgóval Sportkrém Fotó: Veres Viktor Nemzeti Sport Fotó: Veres Viktor/ Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a Magyar Nemzet szakmai kommentátoraként a legutóbb azt jósolta, hogy nagyágyúk is hazautaznak majd a csoportkör lezárultával a katari világbajnokságról, és hamarosan megtudjuk, igaza lesz-e. Két forduló lezajlott, Brazília, Portugália és Franciaország már hétfő estére továbbjutott, de néhány nagyhatalom számára még remeg a léc. Az egykori világválogatott magyar klasszis egyébként sohasem titkolta, hogy a németeknek szurkol, ami érthető, hiszen a Bundesligában az Eintracht Frankfurtban lett nemzetközi szinten komolyan jegyzett fuballista. 

 

– Egyáltalán nem vagyok biztos a németek továbbjutásában, de ha össze is jön, és továbbjutnak, sok biztatót nem láttam a folytatásra gondolva – mondja. – A spanyolok elleni meccsük tipikus ikszes mérkőzés volt, tulajdonképpen ezt is vártam. Hansi Flick szövetségi kapitány nem találja az ütőképes csapatot, pedig a kerete tele van rutinos, sok sikert is megélt futballistákkal. Egész egyszerűen nem látom, hogy ki vagy kik vihetnék a hátukon a csapatot. A másik az, hogy ha van egy jó góllövőd, akkor az rengeteget számít, azok a válogatottak, amelyeknek nincs, azok nagyon szenvednek. Ezen a téren Franciaország a legjobb, középen, a centerposzton mindig megjátszható, és ott van aki képes gólokat szerezni. Egyébként is, a franciák gyorsak, a csapatuk egységes, nálam az eddig látottak alapján ők állnak az élen.

Mint mindig, ezúttal is akadnak nagy csalódást okozó válogatottak, Détári Lajos az első helyen ebben a kategóriában Belgiumot említi meg:

– Úgy látszik, Kevin de Bruyne-nek igaza van, a belgáknál kifutott ez a korosztály, nekik új csapatot kell építeniük a világbajnokság után. Sokáig álltak a világranglistán dobogós helyeken, vezették is azt, de nekem akkor sem tetszett a futballjuk. Tele voltak és vannak most is sztárokkal, de a csapat nem játszik hatékonyan, talán tényleg nagyon hiányzik Romelu Lukaku, aki biztos pont lehetne az ellenfelek kapuja előtt. 

 

Ezután jöhetnek a kellemes meglepetések, például Ghána és Kamerun, amelyek a második körben remek játékkal rukkoltak el, ám Détári Lajos óvatosan fogalmaz róluk, nagy tétet tenni a továbbjutásukra meggondolatlanság lenne. 

– Szerintem a portugálok is rendben vannak, a franciákról már beszéltem, és bár a brazilok továbbjutottak két meccs után, nálam még adósak az igazi jó teljesítménnyel. Nagy talány az argentinok csoportja, ott sok minden megtörténhet, kíváncsi vagyok, Messiék mire mennek a lengyelek ellen. Továbbra is tartom, hogy azok a csapatok eredményesebbek, amelyekben kevesebb a sztár, de rendkívül szervezettek, ez alól csak Franciaországot látom kivételnek. 

Ma, azaz kedden megkezdődik a harmadik kör, amelynek a végére minden kérdőjel eltűnik. Détári Lajos az eddig még nem túl meggyőző hollandok továbbjutását várja délután, de azt nehéz megjósolni, hogy Ecuador vagy Szenegál végez-e a második helyen. Este Irán és az Egyesült Államok találkozója a politikai felhangok miatt pikánsnak ígérkezik, és Détári szerint mindkét csapat jó futballt játszik, sőt szerinte az amerikai válogatotté az egész világbajnokság egyik legjobb középpályás sora. Azt mondja, Anglia legyőzi Waleset és továbbjut, ám neki még nem tetszenek az angolok, akiknek sokkal többet kell majd nyújtaniuk az egyenes kieséses szakaszban, ha ott eredményesek akarnak lenni.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Détári Lajost a brazilok még nem nyűgözték le (Fotó: Nemzeti Sport/Veres Viktor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.