Guardiola meglepő dolgot mondott a fortyogó Haalandról

Továbbra is képtelenek megállítani az Erling Haaland nevű gyorsvonatot a Premier League védői. A norvég csodacsatár két góllal köszönt be a Leeds Unitednek az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának szerdai mérkőzésén, amelyet a Manchester City vendégként 3-1-re nyert meg. A riválisok pedig aggódhatnak, ugyanis Pep Guardiola vezetőedző szerint Haaland nincs élete formájában.

Magyar Nemzet
2022. 12. 29. 10:55
Erling Haaland
Manchester City's Norwegian striker Erling Haaland claps the fans after the English Premier League football match between Leeds United and Manchester City at Elland Road in Leeds, northern England on December 28, 2022. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

eddig minden sorozatban megcsillogtatta a tehetségét, és bár a Premier League-hez való alkalmazkodás sokaknak időbe telik, a 22 éves támadó esetében ez sem jelentett gondot. A norvég futballista 2022 nyarán igazolt a Manchester Cityhez, azóta húsz fellépésén 26 góllal örvendeztette meg az égszínkékek szurkolóit. Szerdán a Leeds United kapuját kétszer is bevette, így már húsz találatnál jár az angol élvonalban. Haaland a szerdai duplájával PL-rekorder lett, hiszen mindössze tizennégy meccsre volt szüksége a húszgólos határ eléréséhez az angol ligában (a korábbi csúcstartó a sunderlandi Kevin Phillips volt 21 mérkőzéssel).

A támadónak egyébként is különleges jelentőségű volt a szerdai találkozó, mivel kedvenc és egyben szülővárosa csapata ellen lépett pályára. Az ifjabb Haaland édesapja, Alfie mindkét klubban megfordult.

– Boldog vagyok, ez egy jelentős pillanata a karrieremnek. Még a legőrültebb álmaimban sem tudtam elképzelni, hogy a Manchester City játékosaként az Elland Roadon gólt lövök a Leeds kapujába – ismerte el Haaland, majd hozzátette, szerdán akár öt gólt is szerezhetett volna, ha Illan Meslier kapus nem fog ki rajta.

Norvégia nem jutott ki a katari világbajnokságra, így a fiatal támadó csak a távolból nézhette a viadalt. Ezt bevallása szerint nehezen viselte.

– Otthon voltam, és fortyogtam amiatt, hogy nem lehetek ott a világbajnokságon. Az, hogy láttam, mások gólokat szereznek és meccseket nyernek a világbajnokságon, felpiszkált, motivált és irritált engem. Éhesebb vagyok a sikerre, mint valaha, és teljes mértékben készen állok a folytatásra – tette hozzá.

Haaland tehát ott folytatta, ahol a vb-szünet előtt abbahagyta, Pep Guardiola viszont a duplája ellenére is meglepő véleményt fogalmazott meg a tanítványáról, aki szerinte nincs csúcsformában. A Manchester City menedzsere úgy látja, októberben elszenvedett sérülése még rányomja a bélyegét a csatár teljesítményére. Mint azt Guardiola elárulta, Haaland a klub abu-dzabi edzőtáborában csak egy tréningen vett részt a társaival.

– Még mindig nem a legjobb arcát mutatja, vagyis azt, amelyiket az idény elején láthattunk tőle. De a Dortmundban összeszedett sérülése sokáig hatással volt a teljesítményére – magyarázta a katalán edző. – Kihagyott néhány helyzetet, bízom benne, hogy ennél jobban is tud játszani. Nem könnyű, hogy a hatalmas testét kell mozgatnia, de minél többet játszik, annál jobb lesz. Úgy érzem, hogy a szezon első felében gólokra váltott volna olyan helyzeteket is, amelyeket most a Liverpool és a Leeds ellen nem sikerült. Akkoriban kicsit élesebb volt, most vannak nehézségei, de idővel újra magára talál. Ennek ellenére is elképesztő, amit művel, a tizenhatoson belül nagyon jól mozog, és mindig tudja, hova esik majd a labda. Hihetetlen érzéke van ehhez – dicsérte Haalandot Guardiola.

Premier League, 17. forduló:
Leeds United–Manchester City 1-3 (0-1)
gólszerzők: Struijk (73.), ill. (45+2.), Haaland (51., 64.)

 

Borítókép: Erling Haaland állítólag nincs csúcsformában (Fotó: AFP/Oli Scarff)



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.