Neymar visszatért a PSG-hez, de nem volt benne sok köszönet

Több sztárja bevetése mellett játszotta le szerdán a katari világbajnokság utáni első tétmérkőzését a Paris Saint-Germain, de míg Kylian Mbappé hőssé vált, addig Neymar visszatérése balul sült el. A fővárosiak a kiesőjelölt Strasbourgot verték meg nagy nehézségek árán 2-1-re a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában.

Magyar Nemzet
2022. 12. 29. 9:16
Neymar
Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar (L) reacts after receiving a red card from French referee Clement Turpin during the French L1 football match between Paris Saint-Germain FC and RC Strasbourg Alsace at The Parc des Princes stadium in Paris on December 28, 2022. (Photo by JULIEN DE ROSA / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a jövő hétig a megnyert világbajnokság után a megérdemelt pihenőjét tölti, de a tornán szereplő társai közül már többen visszatértek a Paris Saint-Germainhez, és pályára is léptek csapatuk a vb utáni első, szerdai mérkőzésén. A Katarból csalódottan hazatért az idény elején ihletett formában játszott, ontotta a gólokat, esetleg előkészítette őket: tizenöt bajnoki meccsen tizenegy találatnál és tíz gólpassznál jár a francia bajnokság mostani kiírásában. A Strasbourg elleni találkozón is megvillant, az ő szabadrúgása után Marquinhos egy fejessel szerezte meg a vezetést a címvédőnek a 14. percben. 

Az első gólt összehozó brazil duó diadalmenete azonban csak a második félidő elejéig tartott. Az 51. percben Marquinhos neve mellé egy öngól is bekerült a jegyzőkönyvbe, miután Adrien Thomasson középre adott labdája rajta megpattanva talált utat a hazai kapuba. A gólpassza ellenére alighanem Neymar is kapott fejmosást az öltözőben, mivel egy belépője sárga lapot ért a 61. percben, egy perccel később pedig egy műeséssel „rákontrázott”, amiért begyűjtötte a másodikat is, így a PSG 1-1-s állásnál tíz emberre fogyatkozott. Neymart a 2017/18-as idény kezdete, vagyis Párizsba való megérkezése óta már ötödször állították ki, ezzel (negatív) rekorder a francia ligában az említett időszakban.

A sztárcsapat közel járt ahhoz, hogy elhullajtson két pontot a kiesőjelölt ellen, de megmentette a párizsiak becsületét. Gerzino Nyamsi szabálytalankodott vele szemben, a megítélt büntetőt pedig a francia támadó – szokásához híven – magabiztosan értékesítette a 96. percben. A listavezető Paris Saint-Germain 2-1-re nyert, előnye nyolc pontra duzzadt a csütörtökön 21 órakor a Nice otthonában pályára lépő Lens előtt. A Strasbourg maradt a 19. helyen.

Ligue 1, 16. forduló:
Paris Saint-Germain–Strasbourg 2-1 (1-0)
gólszerzők: Marquinhos (14.), Mbappé (90+6., 11-esből), ill. Marquinhos (51., öngól)

 

Borítókép: Neymar (balra) próbálja bizonyítani az igazát a játékvezetőnek (Fotó: AFP/JULIEN DE ROSA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.